Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: Marc

Roep om spoeddebat over chaos bij tijdelijke N206; ‘wie heeft hier de regie?’

De gemeenteraad van Katwijk komt donderdagavond zeer waarschijnlijk bijeen in een spoeddebat over de chaos die heerst rondom de verbreding van de N206. Bewoners worden niet geïnformeerd, de aannemer dendert door, er zou gifgrond worden gebruikt en schriftelijke vragen worden niet beantwoord.

Hart voor Katwijk heeft een spoeddebat aangevraagd. ‘Wie heeft hier de regie’, vraagt Gijsbert Schrijvers van Hart voor Katwijk zich af. ‘Boskalis dendert maar door, terwijl schriftelijke vragen niet door gemeente, maar door de aannemer zelf worden beantwoord’, vult Nelly Smits van Fractie Smits aan. ‘Het gebruikte materiaal dat nu in Valkenburg gestort is verre van opgeschoond. Het zit namelijk vol met plastic, ijzer en - alsof het een berg chemisch afval is - batterijen!’ Laat Hart voor Katwijk weten.

Schrijvers heeft het presidium opgeroepen aanstaande donderdag met spoed een extra commissie te agenderen. Katwijk Smart Village is ook uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn. ‘Dat dit niet op de manier langer kan, lijkt ons duidelijk.’ Op dit moment is er brede steun voor een spoeddebat.