Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: Adrie van Duijvenvoorde

Gemeenteraad dwingt wethouder om Binnensluis te openen

De gemeenteraad van Katwijk heeft in meerderheid een motie aangenomen om wethouder Nagtegaal te dwingen de Binnensluis weer in twee richtingen te openen als wijze van proef.

Verkeersexperts, de wethouder, ambtenaren, organisaties, brandweer en politie hebben de afgelopen week de politieke partijen gewaarschuwd vooral niet de motie in te dienen.  ‘De boel loopt dan compleet vast, en er zullen files ontstaan. De Binnensluis kan het niet aan. Dat gaat mis, daar heb je geen pilot voor nodig’, zei wethouder Nagtegaal tijdens een behandeling in de commissie.

Toch vonden CDA, ChristenUnie, DURF, KiesKatwijk en SGP het nodig om de motie te steunen; 24 van de 33 leden.. D66, Hart voor Katwijk, PvdA, GemeenteBelangen en Fractie Smits stemde tegen.

Wethouder Rien Nagtegaal (GemeenteBelangen) heeft nog niet gereageerd op het aannemen van de motie. Het is nu gissen wanneer de pilot in moet gaan. Ook is nog niet duidelijk of alleen de Binnensluis open gaat, of dat de wethouder alle tijdelijke verkeersmaatregelen tijdens de afsluiting van de Koningin Julianabrug weghaalt. Dat leek hem veiliger.