Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: Adrie van Duijvenvoorde

‘Bereikbaarheid en aanrijtijd voor hulpdiensten niet gegarandeerd bij openstelling Binnensluis’

De bereikbaarheid en aanrijtijd voor hulpdiensten kan niet meer gegarandeerd worden als de Binnensluis in beide richtingen opengesteld wordt. Dat zeggen verkeersexperts en het college van burgemeester en wethouders. Een brief van acht pagina’s met argumenten waarom het geen goed idee is de verkeersmaatregelen te versoepelen moet de gemeenteraad overtuigen een motie in te trekken.

Mocht de raad door willen zetten, wordt het bijvoorbeeld tijdens de spits en zaterdagmiddag zó druk, dat de rotonde bij de Rijnmond volledig vastloopt. Bij bijvoorbeeld een uitslaande brand in de Hoornes kan het voorkomen dat de brandweer minuten later ter plaatse kan zijn. Hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld een politieauto bij een reanimatie.

Als de boom omhoog gaat, verwacht wethouder Nagtegaal dat een deel van de 10.000 extra auto’s over de N206, over de Binnensluis gaat rijden. ‘De boel loopt dan compleet vast, en er zullen files ontstaan. De Binnensluis kan het niet aan. Dat gaat mis, daar heb je geen pilot voor nodig.’