Logo allesoverkatwijk.nl
Foto:

Space Expo introduceert online tentoonstelling: ISS 20 jaar bewoond

Maandag was het precies 20 jaar geleden dat het International Space Station (ISS) voor het eerst werd bewoond. Space Expo viert deze mijlpaal met een online tentoonstelling: ISS 20 jaar bewoond. Komende 20 dagen wordt er elke dag een bijzondere foto door Space Expo online tentoongesteld. Algemeen directeur Barbara Hoppel: “Alle 20 foto’s samen vertellen straks het verhaal van een van de grootste en meest ambitieuze ondernemingen in de geschiedenis van de mensheid: wonen in de ruimte.”

Barbara Hoppel: “Naast ons COVID-19 proof programma ‘Missie in het Museum’ willen we in deze bijzondere en moeilijke tijd ook mensen thuis inspireren. Met deze online tentoonstelling geven we bovendien het ISS de aandacht die het verdient. Het is een zeer bijzonder project waarin landen hun conflicten opzij zetten en vreedzaam samenwerken. Een wetenschappelijk laboratorium in de ruimte waar astronauten zich voorbereiden op langere ruimtemissies naar de maan en naar Mars. Maar boven alles is het ISS een inspiratiebron voor jong en oud op aarde: hét bewijs dat als wij mensen samen ergens voor gaan, vrijwel álles mogelijk is.”

De online tentoonstelling groeit vanaf 2 november elke dag met een nieuwe foto en is te vinden op www.space-expo.nl en op Facebook en Instagram. De beelden zijn afkomstig uit het rijke beeldarchief van ESA en NASA.