Logo allesoverkatwijk.nl
<p>Geen oud- en nieuwjaarsfeest dit jaar. | Foto: Leendert Kasius</p>

Geen oud- en nieuwjaarsfeest dit jaar. | Foto: Leendert Kasius

(Foto: Leendert Kasius)

SKA: geen oud- en nieuwjaarsfeest dit jaar

Stichting Katwijkse Activiteiten houdt komende jaarwisseling geen nieuwjaarsfeest bij jongerencentrum Scum op het parkeerterrein Noordduinen. ‘Het voelt voor ons vreemd en onwennig. Voor het eerst sinds de oprichting van het evenement, zo’n 25 jaar geleden, geen groot feest in Katwijk tijdens de jaarwisseling’, meldt het SKA-bestuur op hun Facebookpagina.

SKA organiseert het Oud & Nieuw evenement sinds 2001. Het evenement is in 1995 opgezet om de toenmalige rellen, vandalisme en geluidsoverlast tijdens de jaarwisseling in Katwijk tegen te gaan.

Het evenement groeide uit naar een vaste waarde op oudjaarsavond en nieuwjaarsnacht met een brede programmering van bands en DJ’s op verschillende podia, dat door vele duizenden jongeren werd bezocht. Vorig jaar door meer dan 4.800 bezoekers, vooral jongeren.

Het bestuur had de afgelopen maanden nog hoop dat de corona-situatie naar het einde van het jaar ten goede zou keren, zodat het oud- en nieuwfeest alsnog door kon gaan en de regels zouden versoepelen.

‘Gezien de huidige ontwikkelingen en de richtlijnen vanuit de Nederlandse regering is dit helaas nog altijd niet het geval’, aldus het bestuur. De organisatie heeft de afgelopen maanden en weken nog verschillende opties besproken hoe het feest toch door zou kunnen gaan of in een alternatief formaat te presenteren.

‘Maar waar we op uitkwamen is, dat je op ons festival tot 6 uur ‘s ochtends vrij moet kunnen rondlopen, dansen, vrienden moet kunnen ontmoeten en uitbundig feest moet kunnen vieren, in een voor iedereen veilige omgeving. Omdat we jullie die ervaring onder de huidige omstandigheden niet kunnen bieden, zien wij dit jaar helaas geen mogelijkheid om Kattukwaed Festival te realiseren.’

‘Wat ons betreft komen we in 2021 twee keer zo hard terug, dus heel graag tot volgend jaar’, benadrukt de organisatie.