Logo allesoverkatwijk.nl
<p>Het parkeerterrein bij de Hoornes Passage. Links het leegstaande pand waar de kringloopwinkel zich gaat vestigen. | Foto: Adrie van Duijvenvoorde</p>

Het parkeerterrein bij de Hoornes Passage. Links het leegstaande pand waar de kringloopwinkel zich gaat vestigen. | Foto: Adrie van Duijvenvoorde

(Foto: Adrie van Duijvenvoorde)

Zorgen bij Hoornes Passage over kringloopwinkel

De winkeliers van de Hoornes Passage zijn bezorgd en verbaasd over het feit dat naast het parkeerterrein achter het winkelcentrum een kringloopwinkel wordt gevestigd. Die kringloopwinkel komt vanuit het bedrijventerrein Katwijkerbroek in Katwijk aan den Rijn en heeft van de gemeente vergunning gekregen zich te vestigen in de winkel, waar voorheen zorgartikelen werden verkocht.

CDA-raadslid Irene van der Plas heeft aan het college van burgemeester en wethouders vragen gesteld over de toestemming en het verlenen van de vergunning.

De winkeliers van de Hoornes Passage moesten uit de krant vernemen dat de gemeente vergunning heeft afgegeven en zijn vooraf niet betrokken bij de afwegingen daarover. ‘Gevoelens van bezorgdheid en verbazing overheersen. Bezorgdheid over de eventuele consequenties die dit heeft voor de ontwikkeling van het Hoornesplein. Maar vooral verbazing over het feit dat er op geen enkele manier in gesprek is getreden met de winkeliersvereniging en dat dat de vraag oproept hoe belangrijk het plein dan is in de ogen van het college’, aldus het raadslid.

Meer in De Katwijksche Post van afgelopen donderdag.