Logo allesoverkatwijk.nl
<p>Corona gooit ook voor de Lichtjesoptocht roet in het eten. | Foto: PR</p>

Corona gooit ook voor de Lichtjesoptocht roet in het eten. | Foto: PR

(Foto: Cor de Mooy)

Dit jaar geen Lichtjesoptocht

De lichtjesoptocht van Stichting Sint en Pietenactie in de gemeente Katwijk gaat dit jaar niet door, vanwege de maatregelen rondom het coronavirus.

De beperkingen rondom groepsvorming, de verplichte 1,5 meter afstand en het verbod op zingen en zorgen om de gezondheidsrisico’s van grote en kleine Sintfans, liet het bestuur geen andere keus dan de optocht voor dit jaar te cancelen. Handhaving van de opgelegde eisen zou een onmogelijke klus worden voor de uit vrijwilligers bestaande organisatie. Het bestuur van Stichting Sint en Pietenactie is zich er van bewust dat dit besluit pijn doet en een grote impact heeft op een ieder die dit kinderfeest een warm hart toedraagt. De lichtjesoptocht wordt sinds 2011 door Stichting Sint en Pietenactie georganiseerd, de editie van 2020 zou dus de tiende op rij worden.

Naast het organiseren van de lichtjesoptocht, haalt Stichting Sint en Pietenactie door middel van het afleggen van betaalde Sint bezoeken geld op voor haar donatiefonds. Met dit fonds worden lokale goede doelen gesteund. Zo mocht het bestuur begin oktober € 17.861,00 uitreiken om grote en kleine wensen uit te laten komen.

Een groot deel van de inkomsten van de stichting komt van huisbezoeken aan particulieren in de regio Katwijk, Valkenburg en Rijnsburg. Deze fysieke bezoeken zullen door de geldende maatregelen rondom het coronavirus niet te boeken zijn dit jaar. Sinterklaas legt zijn bezoeken digitaal af en Piet levert middels bonsbezoeken aan raam of deur cadeaus af in de regio. Meer informatie over deze bezoeken zijn terug te vinden op de website www.sintenpietenactie.nl van Stichting Sint en Pietenactie. Boekingen kunnen gedaan worden via 06-36293963.