Logo allesoverkatwijk.nl
<p>De winnaars van de Sportverkiezingen op een rijtje. | Foto en tekst: Piet van Kampen</p>

De winnaars van de Sportverkiezingen op een rijtje. | Foto en tekst: Piet van Kampen

(Foto: )

Geen Sportverkiezingen Katwijk 2020

De Stichting Sportpromotie Katwijk (SSK) heeft besloten om dit jaar geen Sportverkiezingen Katwijk te organiseren. Tevens vervalt de afsluitende Van Zessen Claer Avond van de Sport. Het bestuur denkt nog na om op een alternatieve wijze aandacht te besteden aan bijzondere sportprestaties en -ervaringen in 2020.

Het COVID-19-virus heeft ook de sport grote gevolgen. Veel sporters hebben niet, anders of aangepast hun sport kunnen uitoefenen en veel evenementen en wedstrijden zijn van de sportkalender geschrapt. Dat maakt 2020 tot een bijzonder en onvolwaardig sportjaar met (te) weinig competitie en (te) weinig prestaties. Vergelijken en waarderen is daardoor lastiger dan ooit. Daarom is besloten om Sportverkiezingen Katwijk dit jaar niet te organiseren.

De laatstgehouden Avond van de Sport vond plaats op 24 januari 2020 in een uitverkocht Dorpshuis in Valkenburg, met uitreiking van sportprijzen aan diverse sporters, bestuurders en bijzondere initiatieven. Tevens vond toen de ondertekening van het lokale Sportakkoord plaats.

Verder vindt de SSK het uitgesloten en niet passend om in januari 2021 een evenement te organiseren met 350 – 400 bezoekers.