Logo allesoverkatwijk.nl
Foto:

Stijging coronabesmettingen in Katwijk zet door

In Katwijk zijn vorige week 298 mensen positief getest op het coronavirus. Dat blijkt uit cijfers van de GGD Hollands Midden. Dat is een flinke toename ten opzichte van een week eerder. Toen werden 216 mensen positief getest op het virus.

Dinsdag werd bekend dat de Rijksoverheid nieuwe maatregelen neemt. De horeca is dicht, mondkapjes worden verplicht in publieke binnenruimte, een verbod op evenementen, en een maximaal aantal van 4 personen samen buiten. Volgens minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Hugo de Jonge zal de gedeeltelijke lockdown zeker vier weken aanhouden.

Het aantal coronabesmettingen in Hollands Midden is zo hard opgelopen dat de situatie niet langer ‘ernstig’ wordt genoemd, maar ‘zeer ernstig’. Dit nieuwe - hogere - risiconiveau is woensdag ingegaan.

De reguliere zorg in de veiligheidsregio’s Hollands Midden en Haaglanden wordt verder afgeschaald. Het aantal Covid-patiënten dat wordt verpleegd of op de ic ligt neemt nog steeds toe. Daarom heeft het Regionaal Overleg Acute Zorgketen (ROAZ) regio West besloten om de reguliere zorg in de regio nog verder af te schalen. Zestig procent van de planbare, reguliere zorg kan straks niet meer geleverd worden.