Logo allesoverkatwijk.nl
Om het oude DVS-pand te kunnen slopen, is een ontheffing van de Wet Natuurbescherming nodig. | Foto: RD
Om het oude DVS-pand te kunnen slopen, is een ontheffing van de Wet Natuurbescherming nodig. | Foto: RD (Foto: RD)

Gemeente wacht nog steeds op vergunning voor sloop DVS

De gemeente hoopt deze winter het oude pand van muziekvereniging DVS aan de Ambachtsweg in ’t Heen te slopen. Maar een illegale huurder zorgt al meer dan een jaar voor vertraging.

Eind vorig jaar was het al de bedoeling om het oude pand te slopen, het fietspad richting de afrit van de N206 te verplaatsen en de sloot te verbreden.

Helaas voor de gemeente was het gebouw gekraakt door de gewone dwergvleermuis. Die mag dan wel ‘gewoon’ heten, maar is een beschermde diersoort.

Voor er gesloopt kan worden, is een ontheffing nodig in het kader van de Wet Natuurbescherming. En de gemeente kreeg vorig jaar de opdracht voor ‘vervangende huisvesting’ van de gewone dwergvleermuis te zorgen.

Dat is inmiddels gebeurd, laat een woordvoerder van de gemeente weten. ‘Er zijn diverse vleermuiskasten geplaatst in de bomen en tegen de gevels van de opslagloods op de milieustraat. Dit is voldoende voor een vervangend verblijf voor de vleermuizen.’

Nu er ‘vervangende huisvesting’ is, heeft de gemeente vorige maand een omgevingsvergunning aangevraagd voor het ‘verleggen van het fietspad en het verbreden van de bestaande watergang’.

‘Waar het fietspad nu rechts van het oude DVS-gebouw loopt, gaat het straks links van het gebouw lopen; evenwijdig aan de oprit naar de N206. Even verderop wordt dan weer de aansluiting met het bestaande fietspad gemaakt’, legt de woordvoerder van de gemeente uit.

Eerste stap is het slopen van oude DVS-pand. ‘De voorlopige planning is dat de sloop deze winter plaatsvindt en het fietspad aansluitend in het voorjaar 2021 verlegd wordt.’

Een voorlopige planning, want de ontheffing is nog niet binnen. ‘De procedure loopt al enige maanden, maar het kan nog wel een aantal maanden duren voordat er een ontheffing is.’

De grond waar het oude DVS-gebouw op staat is nog niet verkocht.