Afbeelding

Weer een vierpunter voor heren RVV

De formatie van Sven Walleze verkeert in goede vorm. Met 3-1 overwinningen op VTC Woerden en Servia is RVV de competitie al sterk begonnen. Met wederom een 3-1 zege bindt RVV ook Inter Rijswijk H2 aan de zegekar en scharen de Katwijkers zich bij de beste vier.

RVV start met een gewijzigde basisopstelling. Allereerst keerde libero Vito Meulenberg weer terug in de basis en verving daarmee Jelle Noest, die deze rol in de eerste twee wedstrijden met glans vervulde. Coach Walleze liet kersverse papa Ken Rovers op zijn roze wolk en koos voor Robert de Vries op de passer/loper positie. Naast de rust voor Rovers, was de basisplek voor De Vries op basis geleverde trainingsarbeid meer dan verdiend. Tenslotte nam spelverdeler Ard de Mooij plaats op de bank en startte zijn broer in de basis.

De startmotor van RVV bleek in de eerste twee wedstrijden een zwak punt. Er werd gehamerd op scherpte, maar toch kwam RVV 3-0 achter. Gelukkig herstelde RVV zich snel en trok het initiatief in de wedstrijd naar zich toe. De harde aanvallen van Inter Rijswijk werden steeds beter verwerkt en met name het gigantische kill block van De Vries op de set up achterover was een sprekend voorbeeld hiervan. RVV was de bovenliggende partij en trok de set naar zich toe (22-25).

RVV was (te veel) in zijn nopjes en wist Inter coach Aafke Verbrugge haar team aan te sporen tot grotere daden. Sterk serverend bracht Inter de RVV-passing meerdere malen in de verlegenheid. Spelverdeler Ron de Mooij, moest zich te vaak beperken tot het alleen maar omhoog gooien van de bal. Zo speelde Inter zich onder de RVV druk vandaan en was het prijsschieten voor de Rijswijkers (25-19).

Aan het begin van de derde set hervond RVV zijn goede spel en wist Inter weer onder druk te zetten. Rijswijk grossierde in fouten en kon het goede spel van de tweede set niet doortrekken. Met overmacht sloeg RVV de derde set binnen (12-25).

Het begin van de vierde set vertoonde hetzelfde beeld als de derde. RVV bouwde met machtsvertoon een grote voorsprong op. Na de voorsprong dacht het de set rustig uit te spelen en vergat het om druk op de ketel te houden. De dubbele wissel om een sterkere aanvalspositie te creëren, had helaas niet het gewenste effect. Fouten in alle geledingen zorgden ervoor dat Inter Rijswijk zelfs weer op gelijke hoogte kwam (17-17). Walleze trok met een time out aan de noodrem en verweet de groep dat het deze situatie over zichzelf heeft afgeroepen. Met het wederom toepassen van de dubbele wissel stond RVV in een goede uitgangspositie voor de setwinst. De cocktail van spelverdeler Ron de Mooij aan service met drie sterke blokkeerders bleek een dodelijke. Inter kwam er niet meer aan te pas (19-25).

Met een derde overwinning op rij en een vierde plaats in de ranglijst is de start van de competitie een succes. Zaterdag speelt RVV in de Boorsmazaal tegen Volley Zuid H1.