Logo allesoverkatwijk.nl
Jeffrey Ket in actie. | Foto: OrangePictures/Yannick Verhoeven
Jeffrey Ket in actie. | Foto: OrangePictures/Yannick Verhoeven (Foto: )
Sport

Quick Boys laat kans op koppositie liggen

Op bezoek bij ASWH heeft Quick Boys verzuimd de koppositie te veroveren. In een regenachtig Hendrik-Ido-Ambacht verloren de blauw-witten met 2-0, na een 1-0 achterstand bij rust, waardoor de formatie van trainer Edwin Grünholz de zegereeks van de afgelopen weken doorbroken zag worden.

Doordat koploper AFC haar uitwedstrijd tegen TEC afgelast zag worden vanwege coronaperikelen, kon Quick Boys bij winst op ASWH de koppositie van de Amsterdammers overnemen. Helaas konden de blauw-witten in Hendrik-Ido-Ambacht haar nieuwe status nauwelijks waarmaken.

Voor rust hadden de bezoekers wel degelijk een optisch overwicht op een leeg en daarmee sfeerloos sportpark Schildman. Het veldspel van de blauw-witten was verzorgd, maar het baltempo lag te laag om de tegenstander de stuipen op het lijf te kunnen jagen. De kansen voor de Katwijkers in het eerste bedrijf waren dan ook zeer schaars. Fernando Lewis, vorige week nog goed voor beide treffers in het gewonnen duel met IJsselmeervogels, werd weggestoken door Van Haaren, maar met zijn linkerbeen kon de aanvaller de bal te weinig kracht meegeven.

Een slordigheid in de achterhoede van de blauw-witten leidde de eerste treffer in. Daniel Wissel leek te profiteren, maar vond Paul van der Helm op z’n weg. In de rebound ging Ismail Yildirim gewillig naar de grond nadat de aanvaller licht getoucheerd werd door de Quick Boys-doelman. Strafschop, oordeelde scheidsrechter De Winter. De elfmetertrap werd feilloos ingeschoten door Wissel waardoor de blauw-witten in de achtervolging moesten.

Na de doelwisseling leken de gasten de opgelopen schade spoedig te repareren. Lewis kreeg een uitgelezen kans om zijn ploeg langszij te brengen. Oog-in-oog met doelman Kok had de ex-prof de hoek voor het uitkiezen, maar de inzet van Lewis verdween uiteindelijk voorlangs het doel van de thuisclub. Even later was ook Tommy Bekooij nog dicht bij een treffer toen hij gevaarlijk opdook bij de eerste paal.

Met een aanvallende wissel – Olaf van der Sande kwam in de ploeg voor Chima Bosman – wilde de technische staf van de blauw-witten de druk op het vijandelijke doel verder vergroten. De gelijkmaker hing in de lucht, maar in de eindfase strandden de aanvallende intenties van de bezoekers. De wil was er wel, maar de vorm van de dag ontbrak.

ASWH, na twee achtereenvolgende nederlagen in de competitie en het bekertoernooi, koesterde de voorsprong en loerde op de counter om de genadeklap uit te kunnen delen. Daar slaagde de equipe van Rogier Veenstra, de jongste trainer van de Tweede Divisie, acht minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd in. Invaller Luuk Admiraal promoveerde een snelle tegenstoot tot doelpunt en leek daarmee de wedstrijd te beslissen. Quick Boys, met Jesper de Vré en Enzo Stroo als extra aanvallende impulsen binnen de lijnen, kon helaas niet meer dichterbij komen en moest derhalve de twee nederlaag van het seizoen incasseren.