De vrije trap van Jaap van Duijn treft de paal. | Foto: Piet van Kampen

Rijnvogels geven koploper het nakijken

Het was op de tweede ‘publiekloze zaterdag’ wederom troosteloos langs de lijn. Ook op het Sportpark Juliana in ’s Gravenzande waar Pluvius zich weer eens behoorlijk uitleefde. Binnen de lijnen was er echter weinig van te merken want de acteurs maakten er – zeker na de rust- een boeiende voorstelling van.

Een wedstrijd die alle kanten uit kon en tot in de blessuretijd uitermate spannend bleef. Na het laatste fluitsignaal van leidsman Jobse was de eerste nederlaag van de Westlanders een feit. De verdienste van een goed presterend collectief van trainer Thomas Duivenvoorden die zijn spits Maarten Reyneveld al in de 2e minuut geblesseerd zag uitvallen. De niet voorziene vrije plek werd door Max van Steen ingenomen.

De - dit keer witte - Vogels staken in een goed verenpak en wisten tot twee keer toe een achterstand in een voorsprong om te buigen. Ook toen na de gelijkmaker van de prima ingevallen Roy van Leeuwen –net binnen de lijnen- binnen twee minuten het leer alweer achter doelman Yannick Augustinus door Pascal Broch werd binnen geknikt. Het gebeurde allemaal halverwege de tweede helft nadat in een wat minder spectaculaire eerste helft de gastheren door Patrick Triep de score hadden opengebroken. Kort voordien had het eigenlijk andersom kunnen zijn nadat Jaap van Duijn een vrije trap op de paal zag ketsen en de rebound van Virgil Tjin Asjoe eveneens het metaal teisterde. De gelijkmaker bleef uit omdat er een bal van de doellijn werd gehaald en Max van Steen op slag van rust zijn kopbal na een corner van de ijverige Jaap van Duijn recht op doelman Daniël Kumic zag afgevuurd.

De roodblauwe FC kwam fris uit de kleedkamer en binnen de minuut moest Yannick Augustinus al gestrekt naar de hoek. Nogmaals een redding van de Katwijkse sluitpost en vervolgens het inbrengen van Roy van Leeuwen met zijn snelle gelijkmaker na eigen voorbereiding en het panklaar leggen door Jaap van Duijn. De snelle voorsprong hierna van de thuisclub was een scenario waar de Katwijkers even mee om moesten gaan doch gezien de goede controle en het zelfvertrouwen werd de jacht op de gelijkmaker met succes beloond. Max van Steen behield het overzicht nadat een corner van de doellijn was gehaald en hij het juiste gaatje vond, 2-2. Jaap van Duijn en de goed acterende Dennis Bakker kregen 2 riante mogelijkheden doch vonden beide keren Kumic op hun weg. De Vogels kropen door het oog van de naald toen een mooi Westlands schot via de lat over ketste maar sloegen kort daarna zelf toe. Na een afgeslagen corner knalde Dennis Bakker snoeihard de winnende binnen. Met een fraaie parade hield Yannick Augustinus bij het scheiden van de markt de drie punten in de Rijnvogelstas. Een duel waarin de punten op basis van het geboden niet broederlijk werden verdeeld maar bepaald niet gestolen maar per saldo mee naar Katwijk gingen.