Logo allesoverkatwijk.nl

Aanpassingen verkeersomleiding niet eerder dan volgende week

De verkeersomleidingen in Katwijk zijn veel mensen een doorn in het oog. De op- en aanmerkingen daarover op social media en via andere media, zoals deze krant, logen er niet om de afgelopen weken.

Die omleidingsroutes werden eind augustus ingesteld, toen de werkzaamheden aan de Koningin Julianabrug begonnen. Die brug wordt vernieuwd en is daarom niet te gebruiken tot maart volgend jaar.

De verkeersexperts van de gemeente hebben een éénrichtingsroute bedacht, waarbij de bewoners van onder andere de wijken Hoornes en Rijnsoever alleen via de provinciale weg en Westerbaan naar het zee- en Rijndorp kunnen. Vanuit het zee- en Rijndorp zijn de wijken Hoornes en Rijnsoever wél te bereiken, via de Binnensluis waar éénrichtingsverkeer is ingesteld.

Het is vooral de afsluiting van de Binnensluis voor autoverkeer vanuit de Hoornes richting zeedorp die tot veel onbegrip leidt.

De sluiproute via het parkeerterrein Noorduinen en Buitenwatering is door de gemeente ook onmogelijk gemaakt.

Wethouder Rien Nagtegaal liet weten dat begin oktober de verkeersmaatregelen worden geëvalueerd en eventueel aangepast.

De gemeente is vorige week begonnen met die evaluatie, bevestigt een woordvoerder. ‘We kijken daarin naar hoe de realiteit zich verhoudt tot de verwachte verkeersintensiteit op verschillende punten op de omleidingsroutes. Als er ruimte is in het aantal voertuigen, zouden we iets kunnen doen qua ‘afschaling’.’ Het college neemt volgens planning volgende week een besluit over de evaluatie en mogelijke aanpassingen van de omleidingsroutes.