Afbeelding
Foto: Rijnlandroute

Achterwegviaduct vanaf 8 oktober dicht

Algemeen

Op donderdag 8 oktober wordt het Achterwegviaduct in Valkenburg afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Het viaduct wordt in het voorjaar gesloopt voor de aanleg van de RijnlandRoute. Fietsers en voetgangers kunnen tot die tijd wel gebruik blijven maken van het viaduct. Vanaf het voorjaar 2021 komt er een tijdelijke voetgangersbrug met fietsgoot over de N206 ter hoogte van de bushaltes die langs de N206 in gebruik blijven.

De Kooltuinweg en Achterweg aan de zuidkant van de Tjalmaweg blijven bereikbaar voor bestemmingsverkeer. De ondernemers aan de Torenvlietslaan blijven bereikbaar via de Achterweg / Torenvlietslaan/ Brandweerpad.

Het viaduct wordt vooruitlopend op de sloop afgesloten om de verkeersveiligheid op de Kooltuinweg en de Torenvlietslaan te verbeteren, en met het oog op de werkzaamheden aan het noordelijke landhoofd van het Achterwegviaduct.

In het kader van verkeersveiligheid op de Kooltuinweg heeft aannemer Boskalis al diverse maatregelen genomen om onveilige verkeersituaties zoveel mogelijk te voorkomen. Door het verminderen van het autoverkeer op de Kooltuinweg en de Torenvlietslaan, waar verschillende werkzaamheden gaan plaatsvinden, zal de verkeersveiligheid nog meer verbeteren.

Uit de krant