Grasshoppers verloor zaterdag tegen Dozy Den Helder. | Foto: Geert Bekker

Valse start voor Dames 1 Grasshoppers

Sportiff Company Grasshoppers heeft de eerste competitiewedstrijd niet in winst weten om te zetten. In een akelig lege sporthal werd de thuiswedstrijd tegen de kersverse bekerwinnaar Dozy BV Den Helder met 77-82 verloren.

De start van de Sportiff Company Grasshoppers was prima maar Den Helder herstelde zich goed. Grasshoppers kwam een aantal maal goed vrij onder de basket en kon uitlopen maar Den Helder wist vooral van afstand met 5 opeenvolgende drietjes aan het eind van het eerste kwart weer aan te haken. Via 12-3 eindigde het eerste kwart met een kleine voorsprong voor de thuisclub.

De tweede periode liet een zelfde scoreverloop zien. Grashoppers bleef het netje goed vinden en het afstandsschot van Den Helder werd nu beter afgestopt. Aanvankelijk kon Sportiff Company Grasshoppers verder uitlopen maar Den Helder klampte via een eindsprint vlak voor rust toch weer aan. De kleedkamers werden opgezocht met 41-39 op het bord.

Na rust pakte Den Helder voor het eerst in de wedstrijd de leiding. De Katwijkse aanval stokte ietwat terwijl Den Helder wel door bleef gaan met scoren. Via 47-47 halverwege eindigde het derde kwart met een Helderse voorsprong (55-58).

De vierde periode lijken de gasten iets meer over te hebben. Een laatste Katwijkse krachtsinspanning is niet genoeg om aan te haken zodat de punten op basis van de tweede helft terecht naar Den Helder gaan. Eindstand 77-82.

Zonder de aan haar knie geblesseerde Mia Hordijk en met het vertrek van Karin Kuijt naar Italië, miste de ploeg van Axel Gouw daarom zichtbaar veel ervaring en rust en jeugdige onbevangenheid op de spelverdelerspositie: “Het had een domino-effect met speelsters in een andere rol en op een andere plek die je dan weer mist op hun normale positie. We misten mede daarom ook wat scorend vermogen in een kleine rotatie. Het is vooral wennen en hard blijven werken.”

Volgende week zaterdag spelen de dames uit tegen BC Utrecht Cangeroes.