Nick Runderkamp probeert door te breken. | Foto: OrangePictures
Nick Runderkamp probeert door te breken. | Foto: OrangePictures Foto: Wim Wobbes

Quick Boys kijkt omhoog na zege op Vogels

Algemeen Sport

Quick Boys heeft de goede start van het seizoen een mooi vervolg gegeven. Op een verlaten sportpark Nieuw Zuid werd IJsselmeervogels met 2-0 verslagen. De bezoekers speelden een groot deel van de wedstrijd met tien man na een rode kaart voor Maikel de Harder. Tommy Bekooij miste namens de blauw-witten in de tweede helft een strafschop, maar even later scoorde Fernando Lewis wel de bevrijdende 1-0. In de blessuretijd zette Lewis de eindstand op het bord: 2-0. Dankzij de zege stijgt Quick Boys door naar de tweede plaats in de Tweede Divisie.

Het was onwerkelijk, zeker voor wie vaker op Nieuw Zuid komt. Geen massa’s toeschouwers rondom het veld, geen fanatiek meelevende supporters. Daar kun je als thuisteam over zeuren en treuren, maar dat was Quick Boys 1 niet van plan. De spelers beseffen dat al die mensen nog steeds hartstochtelijk meeleven met hun prestaties, alleen momenteel vooral via het scherm of op een andere manier. En daar leken ze deze middag kracht en vertrouwen uit te halen.

De ploeg speelde inderdaad lange tijd met een man meer. Maar al vanaf het beginsignaal stond er wel een volwassen elftal dat het geloof en de wil had om te winnen. En de blauw-witten kwamen ook sterk uit de startblokken. Omdat IJsselmeervogels na een aarzelend begin ook steeds beter in de wedstrijd kwam, ging het behoorlijk gelijk op. Quick Boys kreeg enkele kleine mogelijkheden en de Spakenburgers zagen een doelpunt van El Azzouti afgekeurd worden wegens buitenspel.

Het spelbeeld veranderde rond de 20e minuut. De Harder werd van het veld gestuurd na een domme, veel te harde charge. Daarna was het Quick Boys dat het heft stevig in handen nam. Er kwam veel dreiging vanaf de zijkanten en met name Lewis miste een paar opgelegde kansen om de score te openen. IJsselmeervogels probeerde het vooral vanuit de omschakeling. Maar de enkele keer dat ze de buitenspelval omzeilden, werd het niet goed uitgespeeld. De conclusie bij rust was toch vooral dat de Katwijkers zichzelf tekort hadden gedaan.

Na de thee ontstond hetzelfde beeld. Al snel kreeg Lewis een grote kopkans en vervolgens was het de beurt aan Quick Boys om een goal (van Kamp) afgekeurd te zien worden. Het was de inleiding van een mindere fase, waarin weinig gebeurde. Tot Bekooij mocht aanleggen vanaf de elfmeterstip. Een bijzonderheid, want sinds de entree in de Tweede Divisie wordt er bepaald niet met strafschoppen gestrooid in het voordeel van de blauw-witten. De vaste penalty-nemer miste dan ook duidelijk ritme en wist niet tussen de palen te mikken.

Een steuntje in de rug voor de ploeg met tien man, zou je denken. Maar het was juist een signaal voor Quick Boys om er nog een schep bovenop te doen en volop de aanval te zoeken. De beloning kwam al vijf minuten later, met een goal van Lewis. En ook daarna kregen de Katwijkers een flink aantal grote kansen om het definitief af te maken, maar ze hielden het spannend tot de 92e minuut. Het was opnieuw Lewis die scoorde en daarmee de wedstrijd wist te beslissen.