Afbeelding

Rijnsburger vast in groot drugsonderzoek

Algemeen

De politie heeft afgelopen dinsdag tijdens een grote actie in diverse regio’s negen personen aangehouden die worden verdacht van betrokkenheid bij de grootschalige import van verdovende middelen. Het onderzoek naar deze ‘facilitators’ werd onder het gezag van het Landelijk en Functioneel Parket, uitgevoerd door de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid.

Ongeveer 250 politiemedewerkers en leden van verschillende arrestatieteams vielen dinsdagochtend binnen in veertien woningen en vijf bedrijfspanden in de regio’s Den Haag, Rotterdam en Noord-Holland. Zij werden hierin bijgestaan door opsporingsambtenaren van de FIOD, medewerkers van de belastingdienst en medewerkers van defensie.

Verdachten
De aangehouden verdachten zijn drie mannen uit Den Haag van 34, 47 en 63 oud; een 40-jarige man uit Voorburg, een 21-jarige inwoner uit Rijnsburg, een 57-jarige man uit Zevenhuizen, een 72-jarige man uit Zoetermeer, een 34-jarige man uit Nieuw-Vennep en een 40-jarige Rotterdammer.

Doorzoekingen
Tijdens de doorzoekingen zijn naast administratie en digitale gegevensdragers ook drie vuurwapens, vijf tasers, een lasergraveermachine voor het maken van valse containerzegels, encryptietelefoons, 125.000 euro aan contanten, twee auto’s en twee tabletteermachines in beslag genomen.

Uit de krant