Een cadeautje voor je werknemers?
Een cadeautje voor je werknemers? Foto:PR

Personeelsfeest organiseren? Hier moet je aan denken!

Algemeen

Een personeelsfeest is niet alleen erg leuk, maar ook erg belangrijk. Zo kun je namelijk je werknemers eens belonen voor het werk wat zij verrichten, maar ook kan de sfeer onderling verbeterd worden. Een goede band met collega’s hebben is namelijk belangrijk en kan weer een positieve invloed hebben op de productiviteit binnen een bedrijf of afdeling. Maar waar moet je allemaal aan denken bij het organiseren van een personeelsfeest? Je leest het hier.

Wat is je doel?
Allereerst is de doelstelling van groot belang. Wil jij je werknemers belonen met hun werk of staat er bijvoorbeeld een belangrijke mededeling op de planning. Aan de hand daarvan kun je een bepaald thema bedenken, want dat is natuurlijk het begin van het organiseren. Daarna kun je ervoor kiezen om zelf dit personeelsfeest te organiseren of dit uit te besteden aan bijvoorbeeld een ander bedrijf.

Wat is je budget?
Het is ontzettend belangrijk om van tevoren een budget te bepalen, zodat je weet in welke richting je kunt gaan. Dit heeft namelijk invloed op de rest van het personeelsfeest. Pak jij grootschalig uit of liever wat kleiner? Het budget is van groot belang bij deze keuze.

Het kiezen van een locatie
Nu je jouw budget hebt vastgesteld kun je gaan brainstormen over een locatie. Blijf je liever op kantoor of ga je liever naar een externe locatie? Er zijn genoeg bedrijven die een zaal aanbieden voor jouw personeelsfeest. Daarbij kun je dan direct dineren op locatie. In dat geval ben je er in ieder geval zeker van dat je geen last hebt van troep op kantoor.

Wat te doen na het personeelsfeest?
Is het personeelsfeest weer voorbij? Dan is het ook belangrijk om te evalueren, zodat het volgende personeelsfeest nog beter wordt. Daarbij wil je natuurlijk niet te veel tijd kwijt zijn aan het organiseren, dus schakel waar nodig hulp in. Wil jij jouw werknemers daarnaast ook nog bedanken? Een cadeautje voor je werknemers doet het altijd goed. Bekijk het hier.

Uit de krant