Afbeelding

Corona-update Katwijk: Record aantal besmettingen

Algemeen

De curve van het aantal besmettingen in Katwijk loopt verder op. Vorige week werd het hoogste aantal besmettingen (51) gemeld sinds begin maart, toen de overheid en GGD’s in Nederland begonnen met het registeren van mensen met een besmetting met het COVID 19-virus. Medio april waren er twee weken met 45 besmettingen, het hoogste aantal tot vorige week.

Afgelopen maandag en dinsdag werden opnieuw 13 besmettingen vanuit Katwijk bij de GGD Hollands Midden gemeld. In totaal zijn er 406 Katwijkers besmet (geweest) met het virus. Er zijn afgelopen week en deze week geen Katwijkers opgenomen in het ziekenhuis en ook geen mensen overleden als gevolg van corona.

‘De besmettingen lopen nog steeds hard op’, meldt GGD HM afgelopen maandag. Er vinden nog steeds veel besmettingen plaats bij mensen thuis. Daarnaast is er een opvallende stijging van besmettingen binnen zorginstellingen, sportverenigingen en middelbare scholen. ‘Het is belangrijk dat iedereen met klachten thuisblijft. Op die manier kun je een ander niet besmetten, terwijl je wacht op de uitslag van je test’, benadrukt de GGD. ‘Helaas merken wij als GGD regelmatig dat als we iemand bellen voor de uitslag, deze persoon op het werk of in de les zit.’

De musical Soldaat van Oranje in de TheaterHangaar op voormalig vliegkamp Valkenburg ligt ook stil vanwege een flink aantal besmettingen onder de cast. Het zou gaan om 15 besmettingen. De musical is in ieder geval tot en met komende zondag 4 oktober afgelast.

De show was begin deze maand weer van start gegaan na een coronastop van zes maanden. Bij de herstart deze maand konden maar 300 in plaats van 1.100 bezoekers in de zaal de musical zien.

Uit de krant