Logo allesoverkatwijk.nl
Foto:

‘De juiste zorg en welzijn voor alle inwoners’

De juiste zorg en welzijn voor alle inwoners van Katwijk. Daar hebben de gemeente Katwijk, Zorggroep Katwijk, sociaalwerkorganisatie Welzijnskwartier en zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid samen voor getekend. 

Wethouder Corien van Starkenburg licht toe: ‘De vier partners kiezen voor een integrale aanpak. De focus ligt niet alleen op goede en toegankelijke zorg. Minstens zo belangrijk zijn een gezonde leefstijl, mentale gezondheid, een gezonde omgeving, financiële gezondheid en meedoen in de maatschappij. De vier partners hebben daarnaast de ambitie om de zorg en ondersteuning financieel beter op elkaar te laten aansluiten.’

Samenwerkingsagenda
Op 23 september hebben de bestuurders hun handtekening geplaatst onder de samenwerkingsagenda. Samenwerking tussen gemeente, zorgverleners, welzijnswerk en zorgverzekeraar levert veel op. Voorbeelden zijn activiteiten op het gebied van valpreventie voor ouderen en JOGG (Jongeren op Gezond Gewicht). Hier vloeien bijvoorbeeld drinkwater-, beweeg- en ‘gruit’ (groente en fruit) projecten op scholen en bij sportverenigingen uit voort. JOGG Katwijk krijgt de komende jaren een vervolg. De samenwerkingsagenda is geldend voor de periode 2020-2022.

Nieuw: Welzijn op recept
Sommige mensen die regelmatig bij de huisarts komen, hebben psychosociale problemen. Die zijn het gevolg van ingrijpende gebeurtenissen zoals het verlies van een partner of baan. Psychosociale of financiële problemen uiten zich vaak in lichamelijke klachten. Juist hiervoor helpt Welzijn op Recept; een preventieve aanpak die mensen stimuleert (samen) te bewegen, iets nieuws te leren of vrijwilligerswerk te doen. Binnenkort wordt Welzijn op Recept in Katwijk verkrijgbaar via de huisartsenpraktijk. De zorgverleners van Zorggroep Katwijk gaan hiertoe intensief samenwerken met de medewerkers van de gemeente Katwijk en van het Welzijnskwartier.