Logo allesoverkatwijk.nl
Joey Ravensbergen probeert Patrick Brouwer van Jong Sparta te passeren. | Foto: OrangePictures
Joey Ravensbergen probeert Patrick Brouwer van Jong Sparta te passeren. | Foto: OrangePictures (Foto: Wessel Dekker)
Sport

Quick Boys pakt punten op het Kasteel

Quick Boys 1 heeft de derde overwinning in vier wedstrijden geboekt. Op bezoek bij Jong Sparta Rotterdam werd het 0-1 voor de blauw-witten, dankzij een vroege goal van Ricky van Haaren. Door deze zege neemt ons vlaggenschip de vierde plek op de ranglijst in, op één punt van de koploper en met evenveel punten als nummer twee en drie.

Het bezoeken van uitwedstrijden is in deze tijden zeker niet vanzelfsprekend. Er waren dan ook veel Katwijkers die van de gelegenheid gebruik maakten om af te reizen naar de havenstad. De mannen van het sfeerteam hadden ook weer het beste beentje voor gezet om hun helden te steunen. Bijna de hele korte zijde werd volgehangen met mooie, grote spandoeken.

Een overwinning dankzij één goal, het is niet de enige overeenkomst met de wedstrijd van vorige week. Evenals tegen HFC kreeg Quick Boys in de eerste helft de meeste en grootste kansen. En ook deze keer drong de tegenstander na rust meer aan, zonder dat de defensie veel weggaf.

Maar in tegenstelling tot vorige week zagen we vóór de thee een open wedstrijd. Er was veel minder sprake van eenrichtingsverkeer, al had de ploeg van Grünholz in de eerste 45 minuten wel een overwicht. De goal viel na ruim een kwartier uit een corner: Runderkamp wist heel listig de inlopende Van Haaren te vinden. Hij plaatste de bal uitstekend en liet daarmee de rood-witte goalie kansloos.

Gezien het spelbeeld zou je verwachten dat Quick Boys na de openingsgoal de duimschroeven verder zou aandraaien. Maar vreemd genoeg liet het elftal juist de teugels wat vieren. Dit werd de fase waarin de Kasteelbewoners een paar keer gevaarlijk wisten te worden. Maar poortwachter Van der Helm bewees zijn waarde weer eens, met twee belangrijke reddingen.
Verder lieten de blauw-witten het niet komen. De pijlen werden weer gericht op het vijandelijke doel. In een klutssituatie kopte Van der Sande van dichtbij op de lat. De doelman redde fraai op een krachtige inzet van Kamp, eveneens met het hoofd. Ook in het vervolg van de eerste helft kwamen er voldoende mogelijkheden, maar de aanvallen werden lang niet altijd goed uitgespeeld.

Het spelbeeld in de tweede helft ontstond deze keer niet noodgedwongen door een uitsluiting. Quick Boys liet de Rotterdammers bewust wat meer komen en gokte op de omschakeling. Deze speelwijze bleek voldoende voor de winst, omdat de defensie meestal stond als een huis. De score uitbouwen zat er echter niet in. Er kwam zeker genoeg ruimte, maar de blauw-witte voorhoede had niet helemaal z’n dag.
Youssef Blel maakte met een invalbeurt z’n debuut in Quick Boys 1 maar wilde zich waarschijnlijk iets té graag bewijzen. Hij stak er veel energie in, maar kon daarmee het verschil niet maken deze zaterdag.