Het was weer samen vieren na een treffer.| Foto: PR

Vermakelijke driepunter voor Rijnvogelvrouwen

De start van de Topklasse mag als fantastisch worden bestempeld voor de ploeg van Wim Bouckaert. Met de volle buit na twee wedstrijden. Nadat vorige week van Be Quick ‘28 er aan moest geloven, ging in speelronde 2 RVVH ook de teil in. Na een doelpuntrijke wedstrijd bleven de punten op De Kooltuin: 3-2.

Ook dit keer was het treffen tegen RVVH er eentje waarin veel gebeurde. Rijnvogels schoot uit de startblokken en na twee minuten kreeg het daarvoor al de beloning. Wederom was Kim Zethof het goudhaantje en zag haar inzet richting de bovenhoek via de paal binnen slaan. Een droomstart. Rijnvogels wilde door maar RVVH liet zien dat het ook over een uitstekende ploeg beschikt. Het wist de Kooltuinbewoners goed te bespelen en solliciteerde rond de twintigste minuut naar de gelijkmaker. Kelly Steen wist deze nog te voorkomen maar even later wist spits en uitblinker Sharella Hunt aan RVVH zijde de ploegen weer in evenwicht te brengen na een slecht moment in de opbouw.

Na deze matige fase herpakte Rijnvogels zich weer snel. De thuisploeg ging weer op zoek naar goals en dat ging lukken. Kitty Susan hielp haar ploeg in de eerste helft over het dooie punt heen. Op het juiste moment druk zetten en na een prachtige combinatie met haar maatje Kim Zethof schoof laatstgenoemde de bal kalm in de lange hoek.

Met een voorsprong startte Rijnvogels aan het tweede bedrijf en controleerde de wedstrijd. De blauw-witte bezoekers drongen aan en dwongen de thuisploeg tot het spelen van de lange bal, maar bracht de defensie niet aan het wankelen. Tot na een uur voor even alle concentratie weg viel en RVVH toesloeg waar Rijnvogels half in greep.

Rijnvogels toonde echter ruggengraat, herpakte zich weer en ging op zoek naar de overwinning. De ingevallen Wilan Gies Broesterhuizen maakte haar officiële rentree na rust en bleek een goede toevoeging te zijn in de combinatie. In de 71e minuut leidde een mooi voor elkaar gevoetbalde goal tot de winnende treffer. Kim Zethof verzorgde de assist, maar wie het laatste zetje gaf? Was het Mandy de Boer die goed voor haar directe tegenstander kwam? Of de aanvoerder van RVVH die de bal van de lijn wilde halen maar eigenlijk geen kant op kon? Of was het Kitty Susan die altijd op de goede plek staat bij dit soort momenten? Het belangrijkste was dat de uitstekende arbiter van dienst goed zag dat de bal over de lijn was en Rijnvogels weer op voorsprong kwam. Een frommelgoal met voorafgaand een sterke aanval. Even later was het wederom een aanval over rechts die voor gevaar zorgde. Lavinia Poku kwam goed naar de eerste paal maar de bal rolde net naast en de ingevallen Claudia Owel kon er ook net niet bij.

Het werd nog even billen knijpen in de slotfase maar Rijnvogels gaf geen krimp meer. Op basis van de hele wedstrijd verdiende Rijnvogels het net even meer dan de bezoekers.