Logo allesoverkatwijk.nl

Foto: KCAP

Bijna 700 inzendingen voor nieuwe dorpsnaam vliegkamp

Er hebben 690 mensen gereageerd op de oproep van de gemeente om met suggesties te komen voor een nieuwe naam voor het dorp dat op voormalig vliegkamp Valkenburg gebouwd gaat worden. Dat laat een woordvoerder van de gemeente weten. En die mensen stuurden één of zelfs twee namen in. ‘De gemeente is blij verrast met zoveel deelname en inzendingen’, aldus de woordvoerder.

Suggesties konden tot afgelopen vrijdag bij de gemeente worden ingediend. Al die suggesties worden nu bekeken en het college van burgemeester en wethouders gaat zich daarover beraden. Dat kiest maximaal drie van die namen, waarop vervolgens iedereen in Katwijk tijdens de digitale stemronde tussen 12 en 22 oktober kan stemmen op zijn favoriet. Op basis van de uitslag kiest het college de definitieve nieuwe naam.

De redactie van deze krant kreeg na de oproep van de gemeente afgelopen weken ook de nodige suggesties binnen. Willy van Leeuwen-Beuman uit Rijnsburg doet dat afgelopen zaterdag op de valreep. Zij stelt de naam Valkenoord voor. ‘De naam verwijst naar het dorp Valkenburg en omdat het zo’n groot gebied is, kan men de delen noemen.’ Ze geeft Valkenoord-zee, Valkenoord-zuid, Valkenoord-noord en Valkenoord-oost als voorbeeld.

‘Dan kan elke inwoner zijn eigen wijk eenvoudiger vinden, zo’n 5.000 woningen is een heel groot gebied… had ik zo gedacht.’ De naam Valkenoord is ook ‘goed uit te spreken en te onthouden’, vindt de Rijnsburgse.

De naam Valkenkamp noemt zij ook als suggestie. Van Leeuwen-Beuman: ‘Dan verwijst het nog een beetje naar het vliegkamp.’