Logo allesoverkatwijk.nl
Oude schepen en kraampjes in de Zwaaikom. Tòch nog een maritieme markt. | Foto: Adrie van Duijvenvoorde
Oude schepen en kraampjes in de Zwaaikom. Tòch nog een maritieme markt. | Foto: Adrie van Duijvenvoorde (Foto: )

Toch nog even markten

Het was al lang en breed bekend dat het coronavirus een dikke streep door de veelal traditionele Katwijkse evenementen haalde. Er waren alsnog twee lichtpuntjes in deze festiviteitenduisternis. Enkele weken geleden ging het Jumpin’ Picknick Festival op aangepaste wijze door en afgelopen zaterdag konden de liefhebbers zowaar nog even rondstruinen op de Maritieme Markt aan de Prins Hendrikkade.

Door Piet van Kampen

Dat het geen massale toeloop zou worden, lag in de lijn der verwachtingen. Normaal gesproken vormt dit evenement een onderdeel van de Oranjefeesten in het voorjaar waar heel veel publiek op de been is. Toch was voorzitter Harry Minnee van de Oranjevereniging Katwijk aan Zee een tevreden man.

‘Het was gezellig druk en alles is fantastisch goed verlopen omdat we zoveel mogelijk alles coronaproof hadden geregeld. Er waren bewust geen blaaskapellen aanwezig om groepsvorming te voorkomen. Menig standhouder was content met de omzet. Er was constant toezicht of alles goed verliep en het is allemaal prima verlopen’, blikt Minnee terug op het evenement dat toch voor velen nog goed was voor een uitje op een stralende nazomermiddag.