Maarten Reyneveld scoorde ook weer en speelde en prima wedstrijd. | Foto: Piet van Kampen

Drie keer winst op een rij voor FC Rijnvogels

Algemeen Sport

Het begin van de competitie mag als voortvarend worden bestempeld. Drie keer drie is negen en dit dankzij in elke wedstrijd drie treffers. Jammer is echter dat er vier tegentreffers in de boeken staan waarvan er enkele het predicaat ‘onnodig’ met zich mee dragen.

Goed, de nieuwe trainer Thomas Duivenvoorden mocht zich na afloop van het met 3-2 gewonnen duel van Smitshoek een gelukkig man noemen. ‘Winnen en leren gaan nu hand in hand en dan ben je als trainer spekkoper’ klonk hij voldaan. Ook Duivenvoorden had geconstateerd dat het tegen Smitshoek dat diep ingezakt speelde in de eerste helft niet allemaal gesmeerd liep. ‘We moesten het geduld bewaren totdat er kansen kwamen. Het spel aan de bal was oké maar zonder bal was het niet altijd in orde’ blikt de winnende trainer terug. Vervolgens: ‘We zijn nog aan het ontwikkelen’.

Over de ontwikkeling tot nu toe heeft de ambitieuze jonge coach geen klagen. Na een relatief korte oefenperiode heeft hij zijn beoogde team goeddeels staan. Hij durft het aan om routinier Jaap van Duijn niet van acquit af te laten beginnen. Van Duijn zou in de tweede helft echter zijn waarde wederom bewijzen. Gedreven en vol positief gif. Na de gelijkmaker van Gyon Fernandez zette hij kort daarop na een fraaie uitspeelactie met een beheerste schuiver in de verre hoek zijn team weer op voorsprong. Hiermee klopte hij een andere routinier, Stef Doedee in het Smitshoekse hok.

Geen opvoering van een bovengemiddeld niveau van beide teams. In de eerste helft de beste kans voor de bezoekers die na een gevaarlijke uitbraak doelman Yannic Augustinus met een uitgeschoven been nipt zagen redden. Het Katwijkse antwoord kwam na een corner van Romano van der Stoep die door Sven Verlaan van dichtbij naast werd geknikt. Het waren de beste mogelijkheden voor de beide teams. Totdat kort voor de thee Virgil Tjin Asjoe na een fraaie actie met een ‘verborgen schot’ Doedee knap verschalkte.

In het tweede bedrijf hoopte het publiek op meer spektakel. Namens de bezoekers was Gyon Fernandez hier verantwoordelijk voor want een ‘verzaakmoment’ in de vogeldefensie strafte hij simpel af. Nadat Romano van der Stoep vergat de marge weer in het voordeel te brengen was het Jaap van Duijn die dit zoal reeds eerder beschreven op knappe wijze deed. De juichtonen waren nauwelijks verstomd of de altijd ijverige Maarten Reyneveld won een op karakter een duel met een zwarthemd en pegelde snoeihard de 3-1 binnen. Met deze knappe treffer leken de Vogels op rozen te zitten en zeker toen kort daarop Jaap van Duijn de paal had geraakt. De anschlustreffer van Gyon Fernandez (slecht verdedigen) zorgde nog voor een niet voorziene spannende slotfase. Voor de gastheren was het nu nog even vrouwen en kinderen eerst om de derde zege over de streep te trekken.