Afbeelding

Grasshoppers H1 neemt punten mee uit Bemmel

Na de thuiswinst in de eerste wedstrijd van het seizoen gingen voor tweede wedstrijd de mannen van Sportiff Company Grasshoppers naar Bemmel.

Er was een sterk begin van de mannen van Grasshoppers met sterke drives van Jake Prins en Idir Bourjouane en door driepunters van hem en Jos van der Laan neemt Grasshoppers een kleine voorsprong en eindigt het kwart in voordeel van Katwijk, 20-23.

Het tweede kwart blijft gelijk oplopen en dan beginnen ook de nieuwe spelers in het team, Daan Rutten en Thedros van Schie, zich met het scoren te bemoeien. Ruststand 48-48.

In het derde kwart lopen de mannen uit Katwijk tegen een kleine achterstand aan door een slappe verdediging en krijgen flink wat driepunters achter elkaar om de oren. Maar omdat Jordi Menkhorst en Jake prins blijven doorgaan met driven, scoren, waardoor ze vaak ook op de vrijeworplijn komen te staan en ook Jim van Zijl zijn scores onder het bord meepakt, blijven de mannen uit Katwijk bij, 73-68.

Sportiff Grasshoppers begint het vierde kwart heel sterk met 2 driepunters van Jordi Menkhorst en inside drives van Jake Prins. De harde verdediging resulteerde in veel steals van Idir Bourjouane en Jordi Menkhorst. Hierdoor liep het Katwijkse team verder uit en kon de overwinning mee terug naar Katwijk worden genomen, met als eindstand 83-94.