Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: RD

Torenflats: behouden of slopen?

Na het bericht vorige week over de toekomst van de Torenflats in de wijk Hoornes - behoud de komende tien jaar met investeringen voor de leefbaarheid en daarna sloop – legde de website allesoverkatwijk.nl lezers de volgende stelling voor: De torenflats zijn iconen en moeten blijven. Mensen konden reageren op: ‘Ja, maar wel renoveren’ of ‘Nee, weg met die troep’.

In totaal werden 70 stemmen uitgebracht, waarvan 79 procent (61 stemmen) vindt dat de torenflats gesloopt moeten worden. De overige 21 procent (16 stemmen) vindt dat de flats moeten blijven en gerenoveerd moeten worden.

Op de FB-pagina allesoverkatwyk werd ook gereageerd.
‘Afbreken die zooi en met betere woningen ervoor terug komen aub’, reageert Gert Jan Bloot. ‘Komen er dan net zoveel woningen voor terug op zijn minst met ondergrondse parking of zo?’, vraagt Jeroen Kemp zich af.

‘Eerst wat anders bouwen voor het wordt neergehaald. Er zijn al te weinig woningen!’, vindt Lia Hinne.

Annemarie Jagerman vindt de benaming ‘iconen’ voor de torenflats lachwekkend, toont zij in smileys. Joan Boot daarentegen vindt het ‘inderdaad iconen’, maar ‘jammer dat het er zo’n bende is’. ‘Aanwijzen als monument. Het zijn iconen voor Katwijk’, vindt ook Leo Dubbelaar.

‘Ik kan niet wachten tot het zover is’, zegt Jacqueline Pullen op de voorgenomen sloop van de torenflats. ‘Wat mij betreft afbreken’, vindt ook Leen van Rijn. ‘Het uitzicht vanuit de woonkamer van mijn appartement in de Piersonstraat wordt dan een stuk fraaier’.

Dat sloop van de flats niet voor het eerst wordt gesuggereerd, maakt Monique Schaap-van Duyvenvoorde duidelijk: ‘Dat zeiden ze 10 jaar terug ook al, toen ik er nog woonde’.

‘Zou de nieuwe flats 24 of 36 hoog maken’, vindt Dennis Kreutz. ‘Echt een landmarker van maken.’