Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: Esdor van Elten

Nog geen versoepelingen verkeersmaatregelen afsluiting Koningin Julianabrug

De gemeente is tevreden over hoe de eerste twee weken van de verkeersmaatregelen vanwege de afsluiting van de Koningin Julianalaan is verlopen. ‘We zijn wel tevreden, er zijn niet of nauwelijks files geweest,’ blikt wethouder Rien Nagtegaal terug. Versoepelingen gaat er nog niet komen op dit moment. Pas vanaf 1 oktober gaat de gemeente evalueren hoe de eerste weken verlopen. Te laat volgens oppositiepartij DURF.

‘Doe het zo snel mogelijk’, zegt Sonny Spek voor de camera. ‘We zijn geen verkeersexperts, maar elke week dat je dit doorzet heeft dat wel z’n impact. Ook op de ondernemers. Daarom doen we ook een oproep.’

Op social media is veel geschreven de afgelopen tijd. In de meeste gevallen niet positief. ‘Ik heb begrip voor het ongemak’, zegt de wethouder. ‘Het is een forse ingreep, maar het kan niet anders.’

DURF heeft met een aantal mensen gesproken over de afsluiting. ‘Vooral maaltijdbezorgers moeten extra ver omrijden. Maar ook gewoon een hoop mensen die het gevoel hebben helemaal afgesloten te zijn.’ Robbert Kraan van de Albert Heijn supermarkt in de Hoornes merkt niet perse een veranderd klantenbestand. Hij verwacht ook dat inwoners even hun weg moeten vinden.

Ondertussen heeft DURF nog wel een suggestie. ‘Als de cijfers meevallen kan je kijken om ’s avonds de maatregelen te versoepelen. Zo’n kleine versoepeling kan bij mensen al een flinke opluchting opleveren.’ Daarbij denkt Spek over het eenrichtingsverkeer alleen tussen 7 en 19 uur te handhaven.

De gemeente wacht nog even af. ‘Ik wil niet speculeren’, zegt wethouder Nagtegaal.