Kitty Susan heerste op het middenveld. | Foto: PR

Rijnvogelvrouwen laten weinig heel van SSS

Wie vooraf dat de eerste plaats in de poule als inzet zeer motiverend zou werken bij beide teams kwam van een koude kermis thuis. Dit gold echter alleen voor een energiek Rijnvogels, dat onder het genot van een heerlijk nazomer zonnetje de trouwe volgers trakteerde op vele aanvallen en doelkansen.

Het tweede elftal van SSS was naar De Kooltuin gekomen om de schade te beperken en elke seconde mee te pakken om maar niet te hoeven voetballen. Hierdoor lag zeker in het eerste bedrijf het spel vaak stil en was het bij de thee slechts 2-0. Na rust ging de motor op volle toeren draaien en liep een swingend Rijnvogels uit naar 8-0.

Vanaf de eerste minuut wist Rijnvogels elkaar goed te vinden in balbezit. De bezoekers uit Klaaswaal hadden de bus geparkeerd rond het zestien meter gebied en dus moest het via de flanken gebeuren. Na drie minuten was het al raak toen het Kudelstaartse tandem op de Katwijkse flanken elkaar wist te vinden. Kim Zethof haalde de achterlijn en Mandy de Boer knalde bij de tweede paal knap binnen. Het krachtsverschil was immens maar het duurde even voordat de tweede treffer op de borden kwam. Claudia Owel en Kim Zethof waren beide dichtbij de 2-0, maar na een half uur spelen was het dan zover. De eerstgenoemde als aangever en de tweede als afmaker.

Na rust kreeg ons vlaggenschip de opdracht om het krachtsverschil in doelpunten uit te drukken en dat ging goed. Met meer lef werden de verdedigers opgezocht door de aanvallers en dat leverde resultaat op. Romy Scherpenzeel strooide met een mooi passje en Claudia Owel wist daar wel raad mee. Daarna een prachtige pass van Daphne in ‘t Veld op de doorgelopen Kitty Susan die de keeper wist te passeren en het was Kim Zethof die voor de zekerheid het laatste zetje gaf. In de zestigste minuut etaleerde Mandy de Boer haar mooie traptechniek nog eens door een hoekschop in één keer binnen te draaien.

De honger was nog lang niet gestild. Na zeventig minuten zette Romy Scherpenzeel de aanval op, kwam Mandy de Boer met een machtige versnelling over de rechterflank en liep de ingevallen Loraine Kuijt de bal goed binnen. Vijf minuten later was het diezelfde Loraine Kuijt die na een goede bal van Sandra Owel met een lage voorzet Claudia Owel wist te bedienen. De laatste goal van de middag kwam op naam van de bedrijvige Kitty Susan, die na wederom een versnelling van Mandy de Boer een niet te missen kans binnen liep. Achterin had de sterk verdedigende Anique van der Klaauw de enige overgebleven aanvaller van SSS in de broekzak en beleefde keeper Kelly Steen een werkeloze middag. De teller hield er bij acht goals mee op.