Afbeelding

Heren RVV nemen eerste horde in de Nationale Beker

Ruim zes maanden na de magistrale overwinning op Servia en het abrupte einde van de competitie dat daarop volgde, mochten de Katwijkse volleybalmannen eindelijk weer een officiële (beker)wedstrijd spelen. Het eerste herenteam van City Bril Krimpen (tweede divisie) werd met 1-3 het eerste slachtoffer van het nieuwe seizoen.

Op papier was RVV – uitkomend in de eerste divisie – de favoriet. Krimpen speelt immers een divisie lager, alleen was dat in de beginfase van de wedstrijd nog niet zichtbaar. RVV worstelde met de opdrachten van trainer/coach Walleze en met zichzelf. Servicefouten stapelden zich op en slordigheden in alle andere facetten van het spel zorgden voor een licht overwicht voor de heren uit Krimpen. Door een krappe bezetting kende Walleze weinig mogelijkheden om te wisselen, dus time-outs moesten uitkomst bieden. RVV speelde niet slecht, maar benutte niet alle kwaliteiten binnen het team. Het was veel te gespannen. Midden in de set wist RVV steeds beter de ontspanning te vinden en kondigt het herstel zich al aan. RVV eindigt sterk en drukt op tijdig en sterk door (22-25).

In tweede set was het allemaal overtuigender. Wellicht ook omdat er werd geschoven in de opstelling. Rovers verplaatste van de midden- naar de buitenpositie en Noest maakte de omgekeerde beweging. En Ard de Mooij nam de spelverdelerspositie over van zijn broer Ron. Met name de aanvalskracht op de buitenpositie zorgde voor veel extra scores. Met ruime voorsprong werd ook de tweede set een prooi voor de Katwijkers (19-25).

Glimlach op de gezichten. De nodige ontspanning leek gevonden, maar daar kan je ook in doorslaan. Krimpen serveerde heel sterk en RVV kwam er aanvallend niet meer door. RVV hadden het vertrouwen onder de druk te kunnen uitkomen, maar in de derde set ging dat niet meer gebeuren (25-16).

De ontspanning bleef, maar dit keer wel met de blik op scherp. RVV laat zien dat dit een incident was en wist de opmars van Krimpen een halt toe te roepen. Sterk serverend, een goed verzorgde passing en verrassend veel scores door de middenaanvallers zorgden ervoor dat de vierde set ruim werd binnengeslagen (16-25).

Ook met een beperkte selectie wist RVV een prima eerste overwinning te behalen en mag het hopen op een mooi affiche voor de tweede ronde. Komende zaterdag treft RVV in VTC Woerden een oude bekende, met een garantie voor een spektakel. De wedstrijd vangt aan om 16:00 uur.