Roy van Leeuwen en Julian Dobbe: de mannen van de 1-3. | Foto: Piet van Kampen
Roy van Leeuwen en Julian Dobbe: de mannen van de 1-3. | Foto: Piet van Kampen

FC Rijnvogels wint met de hakken over de sloot

Algemeen Sport

De tweede zege is binnen. Deze kan in de categorie ‘zwaar bevochten’ worden bijgeschreven. Na een mannelijke strijd waarin de spanning in de slotfase op sportpark ’t Slot te snijden was, waren de Katwijkse Vogels uiteindelijk de gelukkigste. In de ogen van de neutrale toeschouwer zouden de gastheren ook wel een puntje hebben verdiend.

Een duel waarin alles was opgesloten. Vijf treffers, kansen over en weer, mooie combinaties afgewisseld met slordig balverlies en een aantal pittige overtredingen. Kortom een gevecht op het scherpst van de snede. Een strijd waarin de eerste kans voor de bezoekers was maar de vrije trap van Romano van der Stoep werd door sluitpost Nelson Konings uit de hoek geranseld. Het Capelse antwoord volgde snel maar de scherpe inzet van de rappe Joseph Goncalves scheerde voorlangs. De opmaat voor de thuisclub om het heft in handen te nemen. De Vogels moesten noodgedwongen in de defensieve modus en een aantal corners toestaan. Daarom was het tegen de verhouding in dat Roy van Leeuwen, weggestuurd door Julian Dobbe, vanuit een moeilijke hoek Konings verraste. Kort daarop werd een bal van de Capelse lijn gehaald dus vooralsnog geen 0-2 nadat de Rijnvogels beter in de wedstrijd waren gekomen. De gastheren waren vervolgens tot op het bot geladen met dadendrang richting de gelijkmaker. Deze werd door doelman Yannick Augustinus fraai voorkomen na een doelgerichte poging van Joseph Goncalves. De treffer viel echter op slag van rust aan de overzijde. Na een prachtige aanval uit het boekje, ingeleid door Julian Dobbe was Maarten Reyneveld de scherprechter op ’t Slot.

De feestvreugde was nauwelijks verstomd of twee minuten later mocht Marvin van der Made vrijuit van dichtbij de anschlustreffer achter de kansloze Augustinus koppen. Voor de ‘groenen’ op een psychologisch belangrijk moment. Het was dat diezelfde Augustinus nog een Capelse pegel knap pareerde anders had het in no-time zomaar 2-2 gestaan.

In de eerste fase van het tweede bedrijf waren de Katwijkers de licht bovenliggende partij.

Het was van korte duur want de gastheren gingen op jacht naar de gelijkmaker en het resulteerde weer in een aantal gevaarlijke corners. De Vogels overleefden. Toch viel de treffer wederom aan de andere kant na een doorbraak waarin Roy van Leeuwen niet zelfzuchtig was maar de eer aan Julian Dobbe overliet. De geschiedenis herhaalde zich kort daarna. Binnen twee minuten lag de bal in het Katwijkse vogelnest dat niet goed werd bewaakt. Na een snelle counter over links mocht de vrijstaande Julian Agatowski weer hoop in de Capelse harten brengen. Er volgde een spannend duel met kansen over en weer. Beide kemphanen slaagden er echter niet in om nog eens de vijandelijke touwen te vinden. Het laatste fluitsignaal van arbiter Roeleveld die de teugels terecht strak hield klonk voor de Rijnvogels als muziek in de oren.

Uit de krant