Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: RD

Nog tien jaar voor iconen van de Hoornes

De drie torenflats in de wijk Hoornes blijven de komende tien jaar staan. De verwachting is dat ze daarna worden vervangen door nieuwbouw, zegt wooncorporatie Dunavie, eigenaar van die iconen van de naoorlogse volkshuisvesting in Katwijk en de Hoornes.

Tot die tijd worden de flats aan de Colijnstraat, Treubstraat en J. TH. De Visserstraat in Katwijk-noord aangepakt en wordt geïnvesteerd in onderhoud en in bijzonder in leefbaarheidsprojecten. Dunavie gaat daar samen met de huurders mee aan de slag.

De torenflats, met elk 156 woningen, zijn de grootste flats van Dunavie en volgens die wooncorporatie ‘vaak onderwerp van gesprek. Het wooncomfort en de leefbaarheid vergen aandacht en daar gaat nu hard aan worden gewerkt’. Dunavie wil dit samen met de bewoners vormgeven.

Het onderhoudsplan ligt klaar. ‘Dat is de harde kant met veel bouwtechnische zaken aan de buitenzijde van de flat’, zegt bestuurder Roland Marx van Dunavie. ‘Met de huurders willen we invulling geven aan de zachte kant. Hoe maken we de omgeving een fijne, schone en veilige plek om te wonen.’

Daar trekt de wooncorporatie geld voor uit. ‘Dat we de huurders hierbij gaan betrekken is vanzelfsprekend. Zij gaan met ons bepalen hoe hun woonomgeving eruit komt te zien.’

Meer in De Katwijksche Post van donderdag.