Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: Adrie van Duijvenvoorde

Zwarte cijfers voor DSV, maar liquiditeit blijft ‘kwetsbaar’

Eind 2021 moet zorgorganisatie DSV|verzorgd leven weer financieel gezond zijn. De eerste stappen zijn gezet en zien er goed uit. ‘We beginnen voorzichtig weer zwarte cijfers te schrijven’, laat vertrekkend interim-bestuurder Hennie Kenkhuis weten. ‘De liquiditeit blijft echter problematisch’, voegt hij daar aan toe. Maar voor er vastgoed verkocht moet worden, wil de afgelopen dinsdag aangetreden nieuwe directeur-bestuurder Jan de Vries alle opties nog eens goed bekijken. Voor de kerst hoopt hij daar meer duidelijkheid over te kunnen geven.

Door Sandra Kornet-van Duijvenboden

Kenkhuis droeg afgelopen dinsdag zijn taken over aan De Vries. Kenkhuis werd november vorig jaar aangesteld als interim-bestuurder om de in problemen geraakte zorgorganisatie uit het slop te halen.

Onder zijn leiding werd een ‘herstelprogramma’ opgesteld met 2,5 miljoen euro aan bezuinigingsmaatregelen. Ook is er een reorganisatie voorbereid om de aansturing van de organisatie te versterken. Daarnaast is de Raad van Toezicht vernieuwd. En er is een nieuwe directeur-bestuurder aangetrokken: Jan de Vries.

Terugkijkend vertelt Kenkhuis dat het goed is, weer zwarte cijfers te zien. ‘We zijn op koers. DSV moet dan wel doorzetten op die weg. Liquiditeit blijft kwetsbaar.’ Op de vraag of de salarissen wel betaald kunnen worden, is het antwoord duidelijk ‘ja’. Maar er moet ook weer geld ‘in de portemonnee’ komen. Eén van de makkelijkste manieren om dat voor elkaar te krijgen, is verkoop van vastgoed.

Kenkhuis zag afgelopen juni wel iets in de mogelijkheid om het complex Parledam met 62 zorgappartementen in Katwijk aan Zee te verkopen. ‘Hier zijn we eigenlijk alleen verhuurder van die appartementen.’ Eerder werd ook het huidige pand van Huize Salem in Katwijk aan Zee genoemd om te verkopen.

Lees meer in De Katwijksche Post van afgelopen donderdag.