Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: pr

Daan maakt zondag en maandag strand van Katwijk schoon: wie helpt mee?

De wereld mooier en schoner maken door zwerfafval opruimen tijdens het wandelen. ‘Eigenlijk zou dit standaard in ons gedrag moeten zitten’, zegt Daan Strang. Hij ging afgelopen zaterdag van start in Den Helder met zijn wandeling in 23 etappes over het Noordzeestrand om op zondag 30 augustus te eindigen in Cadzand. En onderweg ruimt hij samen met vrijwilligers de gehele kust op. 


Komende zondag (16 augustus) komt hij rond 14.00 uur vanuit Noordwijk over strand aan in Katwijk ter hoogte van Beachclub Zomers, waar hij en z’n helpers worden ontvangen. Maandagochtend vertrekt hij om 11.00 uur vanuit Natuurcentrum Katwijk weer verder naar Scheveningen.


Het begon als eenmansactie, maar groeide al snel uit naar een actie die door velen wordt ondersteund. Vele handen maken licht werk. Strang nodigt iedereen uit om mee te doen aan deze missie. Dat kan een etappe zijn, of meerdere trajecten, waarbij een maximum aantal personen per dag geldt en de COVOD 19-richtlijnen van het RIVM in acht worden genomen.

Aanmelden en informatie per etappe zijn te vinden op FB/plogsack/events en op www.plogsack.com/events.