Logo allesoverkatwijk.nl
Foto:

Twee jaar cel geëist voor brand in Colijnstraat

Tegen een 30-jarige vrouw is twee jaar cel, waarvan acht maanden voorwaardelijk, geëist vanwege het in brand steken van haar woning aan de Colijnstraat. Volgens haar had ze die avond een black out.

Op 18 februari werd de brandweer gealarmeerd voor de brand. Bij de korte uitslaande brand in de torenflat aan de Colijnstraat vielen geen gewonden. Behalve de verdachte zelf, die rook had ingeademd. De brandweer moest voor de zekerheid andere appartementen ontruimen en veel bewoners waren in paniek. De verdachte wilde na het ontstaan van de brand opnieuw naar binnen toen, omstanders en de brandweer hebben haar hiervan weerhouden.

De oorzaak van de brand is niet meer te achterhalen. De bewoonster weet alleen nog dat ze die avond een paar flessen alcohol had gedronken, een sigaret rookte en binnen iets omstootte. Daarna zou ze een black out hebben gehad. Het OM gelooft dat niet. De verdachte had de dag ervoor een zelfmoordpoging gedaan.

Het OM eiste twee jaar cel tegen de vrouw, waarvan acht maanden voorwaardelijk. Als ze de straf uitgezeten heeft, zou de vrouw in een psychiatrisch ziekenhuis behandeld moeten worden. De advocaat van de verdachte vindt dat zijn cliënt hulp nodig heeft. Hij stelde dat er geen enkel bewijs was voor brandstichting.

De rechtbank doet op donderdag 20 augustus uitspraak.