Logo allesoverkatwijk.nl
Foto:

Gemeente krijgt WOB-verzoek van DURF

Sonny Spek, fractievoorzitter van de politieke partij DURF, heeft vorige week vrijdag een WOB-verzoek (Wet Openbaarheid van Bestuur) ingediend bij de gemeente om documenten over zorgorganisatie DSV boven tafel te krijgen.

Naar eigen zeggen heeft hij tientallen steunbetuigingen gekregen, na zijn aankondiging dat hij een WOB-verzoek wilde indienen. 'Wij hopen met de vrijgegeven stukken de onderste steen boven te krijgen en kiezen voor transparantie richting onze inwoners.'

Vorige maand werden wel notulen van besloten raadsvergadering openbaar gemaakt, maar niet alle stukken over DSV zijn openbaar.

Vorige maand debatteerde de gemeenteraad over het financiële debacle bij DSV. Spek raakte gefrustreerd toen een motie voor een raadsenquête niet gesteund werd door de coalitiepartijen. ‘Partijen die geen raadsonderzoek willen, zijn geen knip voor de neus waard’, zei hij toen.

In zijn WOB-verzoek aan het college van burgemeester en wethouders vraagt hij vele documenten van DSV en de gemeente op en correspondentie tussen beide partijen.

Middels een WOB-verzoek kunnen burgers informatie opvragen bij een gemeente. Op basis van de WOB is in beginsel alle communicatie en documentatie van een overheidsorgaan openbaar. De gemeente zou documenten kunnen weigeren als er gevoelige bedrijfsinformatie in staat of als de privacy van personen ernstig beschadigd wordt.

De behandelingstermijn van een WOB-verzoek is vier weken.