Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: Leo Roosjen

De kust trekt; veel campings bleken al vol

Op vakantie in eigen land; veel Nederlanders kiezen daarvoor vanwege de coronaperikelen. Ze kiezen voor de zekerheid om weer snel thuis te kunnen zijn als de nood aan de man komt. Want, wat als je toch voor een vliegvakantie kiest en het vakantieland gaat in lock down. Dan maar liever dicht bij huis en daar spint de Nederlandse toeristische branche, na weken van verplichte sluiting, garen bij. Onze verslaggever gaat op zoek naar Nieuwe Zomergasten, die voor het eerst in Katwijk op vakantie zijn.

Door Leo Roosjen

Zuid-Engeland stond op het programma bij het gezin De Kok uit Alblasserdam. Niet alleen omdat het er mooi is, maar ook omdat Robert ‘best man’ zou zijn bij de bruiloft van zijn beste vriend. Ze hadden het afgelopen jaar een campertje gekocht. Dus ze voelden zich zo vrij als ‘god in Engeland’. Tot door corona èn de bruiloft van zijn vriend èn hun vakantie afgezegd werd.

Om onder het coronagesternte af te reizen naar Engeland leek geen goed idee. Toen werd goede raad duur. Waar ga je dan heen? De kust trok. Veel campings daar bleken echter al volgeboekt. Al is hun campertje niet zo groot, je hebt toch een plekje nodig. De Koningshof in Rijnsburg bood oplossing.

Zoon Rafi is er klaar voor om te gaan zwemmen. Dan komt zo’n journalist op zondag 2 augustus inbreken in hun familiegebeuren. Robert en Willeke vinden het gelukkig wel leuk om even tijd

Meer in De Katwijksche Post van afgelopen donderdag.