Afbeelding

Katwijk heeft schoonste strand van Zuid-Holland, Surf en Beach best paviljoen

Algemeen

Donderdag zijn de jaarlijkse prijzen voor het Beste Paviljoen en het Schoonste Strand van Nederland uitgereikt. Het Zeeuwse Beachclub Lekker uit Vrouwenpolder werd uitgeroepen tot het Beste Paviljoen van 2020 en het strand van Ameland won de prijs van schoonste strand van Nederland. In Zuid-Holland won Surf en Beach de prijs voor het beste paviljoen van de provincie. Het was een bijzondere uitreiking voor Katwijk, want de gemeente won, voor de tweede keer op rij, ook de prijs voor het schoonste strand van Zuid-Holland.

De Nederlandse stranden zijn ook dit jaar weer schoner geworden. Het strand van Ameland stak er bovenuit en scoorde voor het eerst in de geschiedenis van de inspecties een tien.

De inspanningen van de ondernemers en de kustgemeentes en de toegenomen bewustwording onder de bezoekers werpen hun vruchten af. Omdat veel paviljoens tijdens de coronacrisis zijn gestart met afhaalmaaltijden, vreesde de organisatie voor meer afval van deze verpakkingen, maar zelfs onder deze omstandigheden was het strand schoner dan ooit. Daarnaast constateerden de inspecteurs dat er veel minder wegwerpplastic op het strand lag in vergelijking met voorgaande jaren. Dat leidde tot mooie resultaten.

Uit de krant