Logo allesoverkatwijk.nl
Uit de 'parkeerfolder in handig formaat'. | Gemeente Katwijk
Uit de 'parkeerfolder in handig formaat'. | Gemeente Katwijk (Foto: pr)

Drie euro straatparkeren en ook betalen op zondag

Centrumbezoekers opgelet! Met ingang van zaterdag 1 augustus gaat het nieuwe parkeerbeleid in, inclusief betaald parkeren op zondag. Het tarief voor het straatparkeren gaat omhoog van 2,10 naar 3 euro per uur. Het tarief in de parkeergarages blijft 1,80 per uur. Betaald parkeren geldt dus vanaf 1 augustus op alle dagen van de week en elke dag van 09.00 tot 21.00 uur. Met uitzondering voor parkeren in parkeergarages en op parkeerterreinen in de periode oktober tot en met maart. Op die locaties zijn in die periode de eerste twee uur gratis. Alle blauwe zones krijgen een parkeerduur van twee uur.

Er wordt nog gewerkt aan een nieuw zonesysteem. Nu zijn er vijf zones en dat worden er twee: een centrumzone en een ringzone. De nieuwe centrumzone komt overeen met de huidige zone 1, laat een woordvoerder van de gemeente weten.

Het is de bedoeling, dat die centrumzone grotendeels alleen parkeren voor vergunninghouders wordt. Strandbezoekers en winkelend publiek kunnen parkeren in de parkeergarages, - terreinen of op straat, buiten de centrumzone. ‘Dat omvormen vindt nog niet direct plaats’, aldus de woordvoerder.

Vanwege het nieuwe parkeerregime heeft de gemeente een ‘parkeerfolder in handig formaat’ gemaakt die huis-aan-huis is verspreid. Daarin staat, dat ‘met eenvoudige parkeerregels het voor iedereen duidelijker en makkelijker wordt’.