Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: Leo Roosjen

Nieuwe Zomergasten: 'Katwijk stond niet op bucketlist'

Op vakantie in eigen land; veel Nederlanders kiezen daarvoor vanwege de coronaperikelen. Ze kiezen voor de zekerheid om weer snel thuis te kunnen zijn als de nood aan de man komt. Want, wat als je toch voor een vliegvakantie kiest en het vakantieland gaat in lock down. Dan maar liever dicht bij huis en daar spint de Nederlandse toeristische branche, na weken van verplichte sluiting, garen bij. Onze verslaggever gaat op zoek naar Nieuwe Zomergasten, die voor het eerst in Katwijk op vakantie zijn.

Door Leo Roosjen

Het is niet het mooiste zomerweer maar droog. De familie Maessen is begin van de week met hun caravan neergestreken op camping ‘Molecaten Park Noordduinen’, bij de meeste Katwijkers beter bekend als de ‘Noordcamping’. Ze hebben hun Zuid-Limburgse land verruild voor Katwijk. Nee, Katwijk stond niet op hun bucketlist. Italië was de afgelopen jaren hun favoriete vakantieland. Toscane was dit jaar hun reisdoel voor een drieweekse vakantie. Vanwege de corona durfden ze met hun twee kinderen, 4 en 7 jaar, dit jaar niet ver weg te gaan.

Gelukkig kwam een paar weken geleden minister president Rutte met het besluit, dat de toiletten en zwembaden op campings open mochten. Toen was de keus snel gemaakt: Nederland en dan de kust. Zeeland en de Zeeuwse kust waren al bekend bij de Maessens. Na wat googelen werd als een leuke, betaalbare camping Molecaten uitgekozen. Ja, de camping gaf de doorslag om voor Katwijk te kiezen. Natuurlijk kan het Nederlandse klimaat niet op tegen de Italiaanse zon. Maar tel je zegeningen.

Lees meer in De Katwijksche Post van afgelopen donderdag.