Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: Marc Wonnink

Corona in Katwijk: nog maar een enkele nieuwe besmetting

Het aantal nieuwe coronabesmettingen in Katwijk is gedaald tot slechts een enkel geval. Vorige week werd één besmetting in Katwijk geregistreerd door de GGD Hollands Midden (GGDHM) en deze week is er afgelopen dinsdag bij één Katwijker corona vastgesteld.

Het totaal aantal geregistreerde besmettingen in Katwijk is nu opgelopen tot 281. Er zijn afgelopen en deze week geen inwoners met corona opgenomen in het ziekenhuis en ook geen nieuwe overlijdens als gevolg van corona.

Met het vakantieseizoen voor de deur komen er bij de GGD veel aanvragen binnen voor een non-covid verklaring. Die geeft de GGD niet af. In de testfaciliteiten worden alleen mensen getest die klachten hebben en willen weten of ze op dat moment besmet zijn met het coronavirus. Dit om verspreiding van het virus te voorkomen en in het belang van de publieke gezondheid.

Testen zonder klachten heeft geen zin. Een negatieve test is een momentopname en biedt geen garantie. Voor een non-covid verklaring voor een reis moet je terecht bij de reisorganisatie of vliegmaatschappij. De overheid vergoedt de kosten voor een non-covid verklaring niet.