Logo allesoverkatwijk.nl
Muziek en applaus voor het behaalde diploma.
Muziek en applaus voor het behaalde diploma. (Foto: Robert Toet)

Limes-leerlingen verrast met diplomering aan huis

Vorig jaar was minister Arie Slob nog bij de feestelijk diplomering van Limes Praktijkonderwijs in Katwijk, maar dit jaar dreigde corona roet in het eten te gooien. Daarom koos Limes Praktijkonderwijs dit jaar voor een andere insteek: ‘Als we de leerlingen geen feestelijk diplomering op school kunnen geven dan doen we het bij de leerlingen thuis.’ 


De school is trots op alle geslaagde leerlingen en wil dit dan ook grootst vieren met familie en vrienden van de leerlingen. Door corona zijn alleen bijeenkomsten van maximaal 100 personen mogelijk. Dit was een probleem, want er zijn altijd meer mensen aanwezig. Een feestelijke diplomering op het binnenplein van de school, zoals in eerdere jaren, was dan ook geen optie.


De medewerkers van Limes Praktijkonderwijs wilden er dit jaar juist ook voor deze leerlingen een mooie afsluiting van hun middelbare school periode van maken. Er is daarom besloten om iedere leerling een eigen diplomering te geven. Voor hun eigen deur met gasten die zij zelf konden uitnodigen.


Afgelopen maandag vormden schoolleiding en docenten een feestelijke stoet die door de Bollenstreek reed onder leiding van een draaiorgel. Zo kreeg iedere leerling een eigen diplomering voor de deur met een korte toespraak, het officiële tekenmoment van het diploma en natuurlijk applaus. Toch een feestelijke en vooral geslaagde dag.