Logo allesoverkatwijk.nl
Foto:

Energiebesparende waardebonnen voor woningeigenaren

Dit jaar heeft een groot aantal woningeigenaren een brief ontvangen met mogelijkheden om hun energierekening te verlagen. Daarnaast krijgen woningeigenaren nu ook de gelegenheid om kleine energiebesparende producten met korting aan te schaffen. Hiervoor geven de gemeenten in de Duin- en Bollenstreek, in samenwerking met Winst uit je woning, waardebonnen uit van 70 euro.

Met de waardebon kunnen woningeigenaren de kosten voor het aanschaffen van energiebesparende producten na de aanschaf terugkrijgen. Denk hierbij aan producten als tochtstrips, waterbesparende douchekoppen en LED-lampen. Deze kunnen bij elke winkel gekocht worden, zowel fysiek als online, mits men het betaalbewijs kan indienen.

De meeste woningeigenaren weten dat zij met behulp van isolatiemaatregelen en het plaatsen van zonnepanelen hun energierekening drastisch kunnen verlagen en hun wooncomfort flink kunnen verhogen. Het effect van de kleinere energiebesparingsproducten is minder bekend, terwijl het aanbrengen ervan eenvoudig is en veel oplevert. Een LED-lamp is al snel 90% zuiniger dan een gloeilamp en bovendien gaat een LED-lamp veel langer mee.