Logo allesoverkatwijk.nl
Foto:

VIDEO - Redschuur nu thuishaven voor Kattekse Culturen

Na de grondige renovatie gaat de Redschuur een tweede leven tegemoet. Het markante gebouw werd vorige week vrijdag door de sleuteloverdracht van de gemeente aan de Stichting Cultuurpodium Kattekse Culturen (SCKC) de thuishaven voor de stichting die cultureel Katwijk een warm hart toedraagt.

Door Piet van Kampen / video: Marc Wonnink.

Het was een korte maar op de historie van het gebouw toegespitste plechtigheid. Het troubadours duo ‘Hier en Daar’, Coen en Martine Zeeman verzorgden een act waarin de geschiedenis, de gulle financier Baron van Kattendijke, de functie, de opslag voor de bomschuit en allerhande relateerde details werden besproken en gezongen. Een knap stukje werk waarvan de genodigden hebben genoten.

Onder hen de wethouders Jacco Knape en Adger van Helden. Knape: ‘Het cultureel erfgoed is verbouwd en is nu een plaatje. Katwijk heeft veel aan cultuur te bieden en deze kans lieten we niet aan ons voorbij gaan. Deze ruimte is voor de cultuur een kers op de taart’. Collega Van Helden: ‘Gebouwen moeten er zijn om gebruikt te worden. Dit hier is er een mooi voorbeeld van’.

Na de act van het duo ‘Hier en Daar’ en de lovende woorden van de beide wethouders was het moment suprème daar. Uit handen van de beide bewindslieden mocht voorzitter van SCKC Joke Verhoef de sleutel van het gebouw in ontvangst nemen. In haar korte dankwoord voerde het woord ‘fantastisch’ de boventoon.

De Redschuur is ‘gered voor de toekomst’ en biedt de ruimte voor exposities, vergaderingen en andere activiteiten op cultureel gebied.