Logo allesoverkatwijk.nl
Het echtpaar Rooijakkers is al decennialang actief als vrijwilligers bij De Wilbert. | Foto: PR
Het echtpaar Rooijakkers is al decennialang actief als vrijwilligers bij De Wilbert. | Foto: PR (Foto: )

Vrijwilligers De Wilbert in het zonnetje gezet

Alle 280 vrijwilligers van De Wilbert worden komende weken verrast met een leuk presentje via de post. Zodra het weer mogelijk is om op De Wilbert te kunnen helpen, krijgen ze een lekkere chocolademedaille van de Hema. De jubilarissen worden ook niet vergeten! Normaal gesproken worden de jubilarissen tijdens de zomer BBQ voor vrijwilligers en medewerkers gehuldigd en krijgen ze een bloemetje. Dat is vanwege de coronamaatregelen nu niet mogelijk.

Het 40-jarig jubileum van mw. Rooijakkers als vrijwilligster wilden wij niet zomaar voorbij laten gaan. Mw. Rooijakkers is als 40 jaar actief bij de Wilbert en haar man is al 38 jaar vrijwilliger van de Wilbert. Dat verdient zeker een bloemetje en een cadeaubon. De andere jubilarissen hopen wij met de kerstborrel een bloemetje te kunnen overhandigen.

Mw. Rooijakkers vertelt: “Ik ben begonnen in 1980 met het organiseren van activiteiten zoals bloemschikken. Ik maakte roosters en zocht vrijwilligers om te laten helpen. Natuurlijk ging toen alles zonder computer, en nog steeds zet mw. alles gewoon op papier voor de bingo en de zang en andere activiteiten, Met de kerstperiode werden er met 30 vrijwilligers wel 20 bomen versierd. Ook op de dagbesteding. Jaren geleden was er een ruimte die Zonnevis heette, waar wij iedere dag bewoners naar toe brachten om leuk dingen mee te doen zoals breien, haken, krantje lezen en gezellig samen koffie te drinken. Ook zorgde ik, soms wel 50 keer per jaar dat de mensen naar het ziekenhuis werden gebracht als ze daar moesten zijn voor onderzoeken.”

Tot aan nu regelt mw. Rooijakkers nog altijd dat er een groep mensen komt helpen als er grote evenementen zijn en iedere vrijdagmiddag helpt mw. Met haar groep vrijwilligers dat de bewoners naar de zangmiddag kunnen gaan. De activiteiten kunnen helaas voorlopig nog niet starten, maar mw. en dhr. Rooijakkers staan te popelen om weer actief vrijwilliger te kunnen zijn.Presentje voor alle vrijwilligersAlle ongeveer 280 vrijwilligers van de Wilbert zullen deze of volgende week iets leuks per post ontvangen en de Hema sponsort al deze vrijwilligers met een heuse medaille met nr. 1 van heerlijke dikke chocolade. Deze zullen alle vrijwilligers omgehangen krijgen wanneer ze weer op de Wilbert de bewoners en medewerkers mogen ondersteunen. Er is gekozen het presentje bij de Hema te bestellen om ook zo de lokale ondernemer te steunen die het in deze tijd ook zwaar hebben.