Afbeelding

Geld besparen op je autovakantie? 5 tips

Algemeen

Vignetten, een reisverzekering, tol en liters brandstof: met de auto op vakantie gaan, kan je handen vol geld kosten. Gelukkig hebben wij tips om geld te sparen. 

Bespaar geld op je autovakantie – 5 tips

1. Doe het rustig aan

Het klinkt misschien tegenstrijdig, maar om geld te besparen op je autovakantie is het verstandig om het rustig aan te doen. Wil je zo snel mogelijk op je vakantiebestemming zijn, dan móet je wel langs de bekendste snelwegen. Hier is de brandstof duurder en heb je niet mogelijkheid om de tolwegen te ontlopen. Zoek daarom een route met zo min mogelijk tolpoortjes. Let wel op dat je geen extra geld kwijt bent aan brandstof. Anders levert het je alsnog weinig op. 

2. Duik in de lokale verkeerswetgeving

Voordat je je biezen pakt naar je favoriete vakantiebestemming, is het een goed idee om in de lokale verkeerswetgeving te duiken. Zo is het in Wenen verboden om te toeteren, heeft Duitsland een strengere alcoholgrens voor jongeren, mogen in Frankrijk kinderen tot 10 jaar niet voorin zitten en is het in Italië strafbaar om te roken in een auto of camper. 

3. Neem je eigen eten mee 

Onderweg het tankstation plunderen is makkelijk, maar niet goed voor je portemonnee. Het is goedkoper en gezonder om thuis een lunch- en snackpakket te maken. Denk aan salades met granen en rauwkost, noten en belegde broodjes. Alles om een knorrende maag te voorkomen en scherp achter het stuur te blijven. 

4. Zorg dat je de juiste vignetten alvast in huis hebt

Ga je met de auto in Europa op vakantie, dan is de kans groot dat je een vignet nodig hebt. Deze autosticker geeft aan dat je voor de snel- en autowegen tol hebt betaald. Het is slim om voor vertrek te kijken welke vignetten je nodig hebt en deze alvast te bestellen als dat kan. Veel vignetten zijn namelijk niet lang de weg te koop. Heb je niet de juiste vignetten, dan riskeer je een flinke boete. 

5. Vergeet geen annuleringsverzekering af te sluiten 

Voor iedere vakantieganger – of je nu met de auto of het vliegtuig op vakantie gaat – is een annuleringsverzekering onmisbaar. Met deze verzekering krijg je geld terug als je ineens niet op reis kunt of als je eerder terug moet. Heb je nog geen annuleringsverzekering? Bereken dan nu vrijblijvend je premie bij InShared. 

Uit de krant