Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: Adrie van Duijvenvoorde

DSV onderzoekt verkoop Parledam

Zorginstelling DSV onderzoekt of de huurappartementen van het complex Parledam in Katwijk aan Zee verkocht kunnen worden. Met die verkoop hoopt DSV het liquiditeitsprobleem aan te pakken. Voor Salem in Katwijk staan alle opties nog open.

Tekst: Sandra Kornet-van Duijvenboden

Zoals bekend verkeert de zorginstellingen met vestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Lisse in financiële problemen. Hennie Kenkhuis werd eind vorig jaar aangetrokken om die problemen aan te pakken. Vlak voor kerst vorig jaar werd het bezuinigingspakket bekend: 2,5 miljoen euro aan bezuinigingen, maar niet op de zorg zelf.

Kenkhuis verwoordde de problemen als volgt in een raadsbijeenkomst in februari dit jaar: ‘DSV is steenrijk maar straatarm’. Steenrijk qua gebouwen, straatarm vanwege een lege portemonnee.

Om de portemonnee te vullen, is DSV aan het onderzoeken of het complex Parledam met een zestigtal zorgappartementen verkocht kan worden. ‘Het was ooit de bedoeling, dat DSV zorg kon verlenen aan bewoners van die zorgappartementen’, vertelt Kenkhuis. ‘Maar in de praktijk is er nauwelijks zorg nodig. Dan ben je vervolgens alleen nog maar verhuurder.’

Lees meer in De Katwijksche Post van vandaag.