Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: Adrie van Duijvenvoorde

Golfslagbad nog op non-actief

Het waterkunstwerk op het Andreasplein met z’n regelmatige golfslag wordt voorlopig nog niet gevuld met water. In de zomer van vorig jaar bleek de golfslag niet meer te werken. In september zijn vervolgens enkele defecten geconstateerd, die niet direct konden worden opgelost vanwege wisselvallig weer.

‘Waarschijnlijk is het probleem dat de luchtkamers zich met water vullen in plaats van lucht’, laat een woordvoerder van de gemeente weten. Die luchtstuwing is nodig voor het golvende water. Een mogelijke oorzaak hiervan zijn de op bepaalde plekken poreuze kitranden.

Het vervangen van die kitranden kan alleen bij droog- en niet vochtig weer. Daar was de afgelopen weken gelegenheid genoeg voor, maar dat is nog niet gebeurd. De gemeente is sinds eind februari de samenwerking aangegaan met Kunstwacht. Die draagt zorg voor het onderhoud van de kunstobjecten in de buitenruimte. Het is nu aan hen om de problemen aan het waterkunstwerk onder de loep te nemen en, in overleg met de firma die de techniek doet, met een plan te komen wat er nodig is om het kunstwerk weer te laten werken. ‘In verband met corona is hun planning qua onderhoud wat gewijzigd, waardoor nog niet goed te zeggen valt wanneer de reparatie zal plaatsvinden’, aldus een woordvoerder.