Logo allesoverkatwijk.nl
De nieuwe speeltuin in de Duinvallei. | Foto: SKvD
De nieuwe speeltuin in de Duinvallei. | Foto: SKvD (Foto: SKvD)

Nieuwe speeltuin in Duinvallei in de maak

In de Duinvallei wordt gewerkt aan de aanleg van de nieuwe duinspeeltuin. Die komt naast het fietspad 'Duinvalleipad', tegenover de woningen aan het Akkerklokje en Grasklokje. Aan de andere kant van het fietspad ligt het bomenasiel.

De nieuwe speeltuin komt in de plaats van de speeltuin die tot twee jaar geleden aan de andere kant van de Zanderij aan de Zilverschoon lag. Die moest daar weg om plaats te maken voor verlenging van de Westerbaan, die naar de Koningin Julianalaan werd doorgetrokken.

Een eerder plan van de gemeente op de plek van het bomenasiel viel niet in goede aarde bij de bewoners Die waren bang voor geluids- en parkeeroverlast, waarop de gemeente het plan introk. De nieuwe speellocatie wordt omgeven met een houten hekwerk van een meter hoog en daarachter een heuvel van een meter hoog en vijf meter breed met deels beplanting. Op die manier houdt de gemeente 'zo goed mogelijk rekening met de belangen van de omwonenden'.

De nieuwe speeltuin in de Duinvallei wordt een natuurlijke groene speelplek, waarbij zoveel mogelijk materiaal uit de oude speeltuin wordt gebruikt. Verder komen er vooral houten toestellen en bestaat de ondergrond uit natuurlijk materiaal, zoals gras, zand en houtsnippers. Er komt een beweegparcours en uitdaging voor klimmen en rennen met een ‘liggende speelboom’.